Eirik Lae Solberg (H) fortsetter som bystyremedlem og nestleder i Oslo Høyre, men er ferdig med politikk på heltid. Foto: André Kjernsli

Høyres Eirik Lae Solberg går til konsulentfirmaet Deloitte

� Jeg har lært at man skal være forsiktig med å spå om fremtiden, sier Eirik Lae Solberg på spørsmål om han kan komme tilbake som heltidspolitiker for Høyre.

Publisert

Rett etter valget trakk Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg seg fra heltidsverv som politiker. Nå går han fra politikk på heltid i Rådhuset til det private næringslivet.

— Gratulerer med ny jobb! Hva skal du jobbe med?

— Jeg skal begynne å jobbe som director i konsulenthuset Deloitte. Hovedoppgaven vil være strategisk rådgivning og utredninger til særlig offentlige, men også til private virksomheter. Deloitte har et sterkt og allsidig fagmiljø som jeg skal bli en del av, sier Lae Solberg til VårtOslo.

— Fortsatt engasjert i byen vår

— Hvordan vil ditt politiske engasjement i Høyre bli fremover?

— Jeg vil fortsette å representere Høyre i bystyret, delta aktivt i debattene og fremme forslag, men nå som fritidspolitiker. Jeg er dessuten akkurat gjenvalgt som nestleder i Oslo Høyre og vil fortsette å engasjere meg i utviklingen av byen vår, sier politikeren som fyller 49 år om knappe to måneder.

De 10 siste årene har han rukket å bekle en rekke verv. Blant annet har Lae Solberg vært leder av Høyres bystyregruppe, finansbyråd i det borgerlige Høyre/KrF/Venstre-byrådet frem til 2015, opposisjonsleder og partiets byrådslederkandidat ved valget i høst. Og nylig ble han gjenvalgt som nestleder i Oslo Høyre.

Fra Drammen til St. Hanshaugen

Eirik Lae Solberg har også vært statssekretær i to departementer, først i moderniseringsdepartementet fra 2004 til 2005, deretter i næringsdepartementet fra 2013 til 2014. I tillegg har han studert både ved universitetet i Cambridge og ved London School of Economics.

Men Høyre-politikeren har også yrkesbakgrunn fra det private næringslivet. Før han ble Høyre-politiker på heltid var han kommunikasjonsdirektør for Microsoft Norge. Han er opprinnelig fra Drammen, men har i en årrekke bodd på St. Hanshaugen i Oslo.

Nå har det gått en stund siden valget og du har kanskje fått ting litt på avstand. Hvordan vil du oppsummere valgresultatet for Høyre i Oslo i fjor høst?

— Selv om vi hadde et krevende utgangspunkt med både bompengeopprør og kraftig framgang for Miljøpartiet, gjorde Høyre i Oslo isolert sett et brukbart valg. Vi ble byens soleklart største parti og gjorde også et bedre valg enn Høyre i andre fylker.

 — Forsiktig med å spå

— Dessverre valgte Miljøpartiet å fortsette samarbeidet med Rødt, SV og Ap framfor å gå sammen med Høyre og sentrumspartiene i et flertallsbyråd, sier Lae Solberg.

Raymond Johansen forlot jo Oslo-politikken da han gikk av som byråd for SV i 1995. Så var han ute av politikken noen år før han ble partisekretær i Ap. Og deretter stilte til valg som byrådslederkandidat i 2015. Er det slik at Eirik Lae Solberg en gang i fremtiden kan komme tilbake som byrådsleder i Oslo?

— Jeg har lært at man skal være forsiktig med å spå om fremtiden, men det er ikke noe jeg planlegger, sier Lae Solberg.

Powered by Labrador CMS