— Fordelene er raskere betaling, mindre kø, mindre slitasje på terminalene og økt sikkerhet fordi PIN-koden ikke eksponeres like ofte, sier kommersiell direktør i BankAxept, Vegar Heir. Foto:
— Fordelene er raskere betaling, mindre kø, mindre slitasje på terminalene og økt sikkerhet fordi PIN-koden ikke eksponeres like ofte, sier kommersiell direktør i BankAxept, Vegar Heir. Foto:

Oslofolk på tæppetoppen i Norge. Kontaktløs kortbetaling har økt kraftig

Flere faktorer har bidratt til å gjøre kontaktløse betalinger mer populært. I april i fjor økte grensen for kontaktløse betalinger uten PIN-autorisasjon fra 200 til 400 kroner.

Publisert

Fra og med i år er kravet at alle betalingsterminaler skal støtte kontaktløs teknologi. Dette har bidratt til at antall «tæppinger» har økt med hele 460 prosent i løpet av det siste året.

Mest utbredt er tæpping i Oslo. Her foregår 44,89 prosent av alle kortbetalinger uten bruk av pin-kode eller at kortet settes inn i maskin.

Minst utbredt i Innlandet

Nest mest utbredt er tæpping i Trøndelag der 40,35 prosent av betalingene er kontaktløse, skriver Dinero.no. Færrest kontaktløse betalinger skjer i Innlandet der antallet ligger på 29,15 prosent.

Fra og med nyttår i år har alle brukersteder fått pålegg om å oppdatere og aktivere terminalene sine til å kunne ta imot NFC-transaksjoner, teknologien kontaktløse betalinger bygger på. Like før nyttår var 8 av 10 terminaler aktiverte for løsningen.

— Sikrere og raskere

— Kontaktløse transaksjoner med BankAxept koster ikke brukerstedene noe ekstra sammenlignet med «Chip PIN»-transaksjoner, har kommersiell direktør i BankAxept, Vegar Heir, uttalt til Dinero.no tidligere.

— Fordelene er mange, blant annet raskere betaling, mindre kø, mindre slitasje på terminalene og økt sikkerhet fordi PIN-koden ikke eksponeres like ofte, sier Heir.

En kontaktløs transaksjon gjennomføres ifølge Heir ni sekunder raskere enn en tradisjonell chip-transaksjon.

Powered by Labrador CMS