Her trer VIF-innbytter Aron Dønnum, skjult bak Odds forsvarere, inn 1-0 i det 93. minutt og sikrer tre uhyre viktige poeng for Vålerenga. Foto: André Kjernsli

Vålerengas Aron Dønnum avgjorde på overtid: — Klanen hjelper oss helt utrolig

� Utrolig deilig, sier Vålerengas matchvinner Aron Dønnum. Han fikk ballen inn fra bakre stolpe etter at VIF hadde presset på mot Odd i sluttfasen.

Publisert

VårtOslo støtte på en svært blid Vålerenga-spiller utenfor hjemmelagets garderobe:

— Det var utrolig deilig å se den ballen gå i mål, smilte Aron Dønnum.

Men før det hadde den unge kantspilleren skamrost hjemmelagets trofaste tilhengere.

— Klanen er ikke stille en eneste gang i kampen. De hjelper oss utrolig. For en følelse! Dette var deilig, sa Dønnum til tv-kanalen MAX.

Vålerengas Matthías Vilhjálmsson scorer i det 18. minutt. Men målet annulleres for offside. Det ble likevel tre poeng etter at Aron Dønnum scoret på overtid. Foto: André Kjernsli

Aron Dønnum sørget også for at Vålerenga ble det første laget som beseiret Odd i årets eliteserie. På overtid havner ballen hos Dønnum ved bakre stolpe. Derfra får han tredd ballen mellom beina på en Odd-forsvarer og i mål. 1-0 i det 93. minutt og tre uhyre viktige poeng til St. Hallvards menn.

Ropte på straffe

Molde topper tabellen med 13 poeng. Odd står på ti etter fem. VIF er oppe i ti poeng hittil på sine seks forsøk. Üavgjortspesialisten Sarpsborg 08 er nå eneste lag uten tap i serien denne sesongen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo med innbitt grimase før bortekampen. Humøret ble neppe bedre etter at Vålerenga sikret seg 1-0 og tre poeng på overtid. Foto: André Kjernsli

VIF ropte på straffe på overtid på 0-0, men fikk ikke med seg dommeren. Det så ut til å være en riktig avgjørelse.

1.-omgangen var ikke av de piggeste for publikum. VIF hadde to, Chidera Ejuke og Bård Finne, brukbare sjanser mot Odds ene i ganske tamme første 45 minutter.

— Verste måten å tape på

Det tok ikke skikkelig fyr i oppgjøret etter pausen heller. Ivan Näsberg skjøt i nettveggen etter 59 minutter. Det var den største muligheten før målet.

VIFs unge kantspiller Aron Dønnum kom innpå etter 73 minutter i kampen mot Odd. Foto: André Kjernsli

VIF-trener Ronny Deila startet sin trenerkarriere under nettopp Odds Dag-Eilev Fagermo i Strømsgodset. Og før det hadde Deila også en lang karriere som midtstopper i Grenlands-klubben.

— Vi skapte for lite, men var bunnsolid defensivt. Så er jo dette den verste måten å tape en fotballkamp på, sa Fagermo til tv-kanalen MAX etter kampen.

Glissent på tribunene

Begge lag holdt bra kontroll på defensiven, og det ble det ikke så mye underholdning i Oslo mandag. Det kom bare 6766 tilskuere, og en god del av dem var fra Skien.

Klanen møter trofast opp. Men tross strålende vær og god sommertemperatur, var det likevel bare 6.766 tilskuere på Valle. Foto: André Kjernsli

Vålerengas publikumstekke er ikke som det var for noen sesonger siden. I nydelig sommervarme og strålende solskinn var oppmøtet på Valle bare ett tusen flere enn i påskekampen mot Tromsø.

Ivan Näsberg var god og aktiv i første omgang. Han er så Vålerenga som det er mulig å bli. Backen har spilt på alle aldersnivåer i klubben. Foto: André Kjernsli

VIF-klanen har følgende å si om kampen: — Det er veldig kult at spillerne merker støtten, og Aron gjør det lettere for oss med vinnerviljen sin. Han er en spiller som aldri gi under 100 prosent.

VIF spiller cupkamp torsdag borte mot Faaberg. Til helgen venter nye seriekamper. Odd spiller hjemme mot Strømsgodset. Vålerenga skal igjen ut på tur for en mandagskamp borte mot Viking.

Powered by Labrador CMS