Arne Olav Brundtland sovnet stille inn på Diakonhjemmet fredag kveld. Her er han sammen med ektefelle Gro Harlem Brundtland i Rådhuset før utdelingen av Nobels fredspris for 2022.

Gro Harlem Brundtlands ektemann død

Arne Olav Brundtland ble 87 år gammel. Han giftet seg med Gro i 1960.

Publisert

– Jeg kan bekrefte at Arne Olav Brundtland sovnet stille inn på Diakonhjemmet med familie rundt seg i går kveld, opplyser pressetalsmann Jon Mørland til NTB lørdag.

Det var Aftenposten som omtalte dødsfallet først.

Gift i 64 år

Arne Olav Brundtland ble 87 år gammel. 

I 1960 giftet han seg med Gro. Ekteskapet varte med det i intet mindre enn 64 år, inntil Arne Olav sovnet inn fredag kveld.

I 1981 ble hun Norges første kvinnelige statsminister for Arbeiderpartiet og var statsminister i ytterligere to perioder, fra 1986 til 1989 og igjen fra 1990 til 1996.

Bystyremedlem

Bygdøy-bosatte Gro Harlem Brundtland (85) sitter i dag i Oslo bystyre etter at hun ble valgt inn for bydel Frogner ved kommunevalget i fjor høst.

Den tidligere lederen i Verdens helseorganisasjon (WHO), er medlem av bystyrets helse- og sosialutvalg.

Ga ut bøker

Arne Olav Brundtland på sin side hadde bakgrunn fra Høyre, hvilket vakte oppsikt da konas politiske karriere i Arbeiderpartiet skjøt fart. 

Han var utdannet statsviter og jobbet i Norsk Utenrikspolitisk Institutt

For øvrig har han gitt ut bøkene «Gift med Gro» i 1996 og «Fortsatt gift med Gro» i 2003.

– Tankene mine går til Gro

– Han var en svært dyktig forsker, skribent og formidler av utenriks- og sikkerhetspolitikk i etterkrigstidens Europa. Han bidro med viktig innsikt og forståelse gjennom flere tiår, med særlig vekt på utviklingen i Norden, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en e-post til NTB. 

– Arne Olav var en svært viktig støttespiller for Gro og familien gjennom hennes tid som politiker, partileder og statsminister, og etter det i hennes internasjonale verv og engasjementer. Støre skriver at han kjente Arne Olav som en nær, engasjert og humørfylt person, fortsetter statsministeren og legger til:

– Jeg har mange gode minner med ham fra de mange reisene vi var på sammen, både i inn- og utland. Tankene mine nå går først og fremst til Gro og til den nærmeste familien.

Powered by Labrador CMS