— At de ikke fant plass til Jan Bøhler i Ap, og at han gikk til Sp, det merket jeg meg, sier eiendomsinvestor Christian Ringnes.

Christian Ringnes gir pengestøtte til Jan Bøhler og Sps Oslo-valgkamp

Tidligere har eiendomsinvestor Christian Ringnes gitt pengestøtte til Høyre og Venstre. Nå gir han 200.000 til Senterpartiets valgkamp i Oslo. Ap-vraking av Jan Bøhler var en utløsende faktor for pengegaven fra Ringnes.

Publisert

Det var Jan Bøhlers sjokkovergang fra Arbeiderpartiet til Senterpartiet som utløste støtten fra Ringnes, skriver Aftenposten.

— Det at de ikke fant plass til ham i Ap, og at han gikk til Sp, det merket jeg meg. Det var nok ikke en overilt handling. Jeg må si at det var den utløsende faktoren for min del, sier Christian Ringnes om Jan Bøhler.

Gir også penger til Venstre

Men selv om eiendomsinvestoren er enig i flere av Senterpartiets saker, håper han at Solberg-regjeringen blir gjenvalgt. Pengestøtten til Senterpartiet kaller han for et «moralsk klapp på skulderen for en «job well done»».

Ringnes har tidligere støttet Høyre og Venstre med penger. I årets valgkamp har han gitt Venstre 250.000 kroner, men foreløpig ingenting til Høyre.

Jan Bøhler topper Senterpartiets liste i Oslo. Fylkeslaget ble sist valgt inn på Stortinget i 1993. Da var Arne Haukvik partiets representant.

Her kan du lese øvrige valgkampsaker fra VårtOslo: Stortingsvalg21

Powered by Labrador CMS