Oslo 20230824. Én person er lettere skadd og én person er alvorlig skadd etter en voldshendelse med kniv i en bygning tilhørende UiO på Majorstuen.Foto: Frederik Ringnes / NTB
En UiO-ansatt var lørdag fortsatt på sykehus etter knivangrepet fra en 23-åring som hadde strøket på eksamen.

UiO skal gå gjennom sikkerhetsrutiner etter knivstikkingen

To UiO-ansatte ble skadd da en student gikk til angrep med kniv torsdag. - Vi vil se på hendelsesforløpet og gå gjennom beredskapen, opplyser UiO-ledelsen.

Publisert

De siste dagene har Universitetet i Oslo (UiO) fulgt opp ansatte og studenter ved Farmasøytisk institutt, hvor knivstikkingen skjedde, skriver Khrono.

– Så vil vi etter hvert gå gjennom våre rutiner. Vi vil se på hendelsesforløpet og vurdere hvordan vi kan skjerpe opplæring og rutiner, samt gå gjennom vår beredskap, sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen.

23-åring siktet for drapsforsøk

Han mener det er for tidlig å si noe om hvilke tiltak som kan bli satt inn.

– Det er første gang vi opplever noe slikt. Dette er veldig tragisk for de berørte, men vi skal lære av dette så vi unngår situasjoner hvor ansatte hos oss føler seg truet eller utsatt i sin arbeidssituasjon, sier han.

En førsteamanuensis, en kvinne i 60-årene, ble alvorlig skadd i knivstikkingen. En lektor, en kvinne i 30-årene, slapp unna med lettere skader. 

En 23 år gammel student er siktet for drapsforsøk og grov kroppsskade. Han erkjenner straffskyld for det siste punktet.

Powered by Labrador CMS