Arina Aamir (18) og Jenny Helene Syse (22) sier de vil melde seg ut av Unge Høyre i protest mot vedtaket om innvandringspolitikk.

Bystyrerepresentanter for Høyre vil melde seg ut av ungdomspartiet i protest mot innvandringsvedtak

To bystyrerepresentanter sier de vil melde seg ut av Unge Høyre på grunn av et vedtak om å stramme inn på innvandringen til Norge, melder VG.

Publisert

Vedtaket innebærer ifølge avisa blant annet å avslutte mottak av kvoteflyktninger «så lenge Norge har et integreringsetterslep». 

Ungdomspartiet vil også gi midlertidig opphold fremfor permanent opphold.

– 40 år tilbake i tid

Arina Aamir (18) og Jenny Helene Syse (22) sier de vil melde seg ut av Unge Høyre i protest mot vedtaket om innvandringspolitikk. 

Begge er bystyrerepresentanter i Oslo for Høyre, og de blir i moderpartiet.

– Vedtaket er et menneskerettighetsbrudd, sier Aamir til VG.

Norge er internasjonalt forpliktet til å hjelpe kvoteflyktninger, understreker hun.

– Dette er mennesker som kommer fra land i krig og nød. Dette gir ikke mening. Jeg mener at dette vedtaket tar oss 40 år tilbake i tid. Vi burde ha kommet lenger, sier hun.

– Systemet fungerer ikke

Gjenvalgt Unge Høyre-leder Ola Svenneby vedgår at vedtaket er kontroversielt, men sier at dagens system ikke fungerer.

– I stedet må vi hjelpe i nærområdene, og der det ikke er mulig, i tredjeland som asylprogrammet til Storbritannia i Rwanda, sier han.

Gjenvalgt Unge Høyre-leder Ola Svenneby vedgår at innvandringsvedtaket er kontroversielt.

Den britiske ordningen er foreløpig satt på vent på grunn av politiske og juridiske hindringer.

Applaus fra Frp

– Unge Høyre har i dag kopiert deler av Frps innvandringspolitikk, noe som er veldig gledelig, sier partiets innvandringspolitiske talsmann Erlend Wiborg.

Han oppfordrer Høyre-leder Erna Solberg og partiet til å lytte til ungdomspartiet. Wiborg berømmer Unge Høyre for å innse at det er utfordringer med det han kaller en dysfunksjonell innvandringspolitikk.

– Den hemmer integrering og skaper betydelige utfordringer i samfunnet, noe det økende problemet med gjengkriminalitet tydelig viser, sier han til NTB.

Powered by Labrador CMS