Oslo 20221018. Eirik Lae Solberg, Høyre politiker. Høyres kanditater til byråsdleder.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg påpeker at MDG er for eiendomsskatt, mot fritt skolevalg og har vært på å stanse private aktører i eldreomsorgen.

Høyres toppkandidat Eirik Lae Solberg mener MDG "hører hjemme på venstresiden"

Frp krever en garanti fra Høyre om at MDG holdes utenfor politisk samarbeid etter valget. Uten å gi noen garanti svarer likevel Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg om hvor han mener MDG hører hjemme.

Publisert

- MDG vil avvikle fritt skolevalg, øke eiendomsskatten og hindre private aktører i omsorgen. Derfor er det helt unaturlig for Høyre å samarbeide med dem, sier Eirik Lae Solberg (H) til Aftenposten.

Overfor avisen gjør Lae solberg det klart at "MDG har gjort det klart at de hører hjemme på venstresiden".

- Velgerne fortjener svar

- Høyre går til valg på et samarbeid med Venstre, Frp og KrF, sier Høyres toppkandidat i hovedstaden.

Bakgrunnen for svaret er kravet fra Fremskrittspartiet, som går ut på at Høyre må garantere velgerne at et samarbeid med MDG er utelukket etter valget i høst.

Oslo 20230810. MDG med Arild Hermstad starter valgkampen i Oslo torsdag.Foto: Lise Åserud / NTB
- Hvis Høyre skal samarbeide med Frp, vil folk oppleve mer eksos, mer biltrafikk og større forskjeller, sier MDG-leder Arild Hermstad.

– Vi ønsker en garanti fra Oslo Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg om at Høyre ikke vil samarbeide eller gå i byråd med MDG etter valget. Det fortjener velgerne et svar på, sier førstekandidat Magnus Birkelund i Oslo Frp til avisen.

I Oslo viser de siste meningsmålingene nesten dødt løp mellom rødgrønn og borgerlig blokk i bystyrt. Det betyr at hver eneste stemme teller i hovedstaden. 

Advarer mot Frps politikk

Det betyr også at det per nå er helt umulig å spå om byrådslederen heter Raymond Johansen eller Eirik Lae Solberg etter valget.

Nå advarer MDG folk mot å stemme på Frp. Partileder Arild Hermstad sier de går til valg på "mer miljøvennlige, rettferdige og skapende byer, med bedre luft, flere grønne møteplasser og mindre sosial ulikhet".

– Det er det stikk motsatte av Frps politikk. Derfor vil vi ikke samarbeide med dem. Hvis Høyre skal samarbeide med Frp, vil folk oppleve mer eksos, mer biltrafikk og større forskjeller, sier Hermstad til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS