Arfan Bhatti under en appell utenfor Stortinget i 2012.

Arfan Bhatti hadde taxilappen mens han var siktet for terror

Den ytterliggående islamisten Arfan Bhatti hadde taxilappen i Oslo i elleve måneder mens han var siktet for terror. Ett av kravene for å få taxilappen av politiet er at man har «tilfredsstillende vandel»

Publisert

Oslo politidistrikt har nå trukket kjøreseddelen hans.

Det er politiet som utsteder taxilappen, og for å kjøre drosje må man ha denne i tillegg til førerkort. Ett av kravene for å få taxilappen er at man har en «tilfredsstillende vandel», og dette er noe det står at politiet sjekker at man har.

Fikk på nytt i 2021

Arfan Bhatti er tidligere dømt for flere forhold og har et innholdsrikt rulleblad. I februar 2021 fikk han likevel utstedt kjøreseddel for persontransport mot betaling, også kjent som «taxilappen», skriver Nettavisen.

Bhatti skaffet seg opprinnelig taxilappen i 2011. Da han fikk den på nytt i 2021, var dette en fornyelse av tillatelsen han fikk ti år tidligere.

Politiet medgir feil saksbehandling

– Vi ser at avgjørelsen knyttet til den siste søknaden burde vært vurdert til at personen ikke fikk innvilget kjøreseddel, skriver avsnittsleder Marius Gaarde ved Avsnitt for forvaltningskontroll i en e-post til Nettavisen.

Bhatti er siktet for medvirkning til terror etter masseskytingen i Oslo 25. juni i fjor. Han har imidlertid ikke jobbet som taxisjåfør mens han har vært siktet ettersom han har oppholdt seg i Pakistan siden 8. juni i fjor.

Begjært utlevert

Bhatti ble pågrepet av pakistansk politi få dager etter at han ble etterlyst internasjonalt etter masseskytingen i fjor sommer og satt i arresten. Norge har begjært ham utlevert.

Tirsdag ble terrorsiktede Bhatti fengslet i ytterligere en uke i Pakistan. Mannens forsvarer fortalte NTB onsdag at det nå er «bevegelse i saken».

Powered by Labrador CMS