Direktør i utdanningsetaten, Marte Gerhardsen, sier de har utviklet nye tiltak for å møte den økende volden i osloskolen.

Volden i Oslo-skolen: Arbeidstilsynet truer med dagbøter

Utdanningsetaten i Oslo kommune må sikre ansatte i Oslo-skolen mot vold og trusler på arbeidsplassen innen 15. mars 2022, ellers blir det dagbøter.

Publisert

Fra 2016 til 2019 økte tallet på rapporterte volds- og trusselhendelser i Oslo-skolen fra 1.940 til 4.840 hendelser, ifølge Dagsavisen. Spytting, kloring, biting, spark, slag og trusler er blitt stadig vanligere, ifølge ansatte i skolene.

Arbeidstilsynet vil gi etaten 20.000 kroner i bot per virkedag, skriver Dagsavisen.

Det kommer fram i et brev Arbeidstilsynet har sendt til utdanningsetaten i Oslo kommune onsdag 3. november.

– Utdanningsetaten frist fram til 15. mars neste år med å oppfylle vårt pålegg, sier Ida Aagaard, seksjonsleder i Arbeidstilsynet.

Alvorlig situasjon

Hun sier situasjonen i osloskolen er alvorlig.

– Vold og trusler om vold er et alvorlig arbeidsmiljøproblem som har store fysiske og psykiske skadevirkninger for den enkelte. Vi ser at dette er en bransjeutfordring i skolen, sier Aagaard til Dagsavisen.

Innfører nye tiltak

Direktør for utdanningsetaten i Oslo kommune, Marte Gerhardsen, kommenterer varselbrevet fra Arbeidstilsynet slik i en epost til Dagsavisen:

– Vi har utviklet et godt opplegg for å lære opp ledere og ansatte. Opplegget testes nå ut på seks skoler, og vil implementeres i tråd med de tidsfrister Arbeidstilsynet gir i brevet. Innen 28. februar 2022 vil 180 ledere i osloskolen ha gjennomført opplæringen og gjort risikovurderinger, skriver Gerhardsen i en epost.

Powered by Labrador CMS