Masse folk utenfor bygningen etter laboratorieeksplosjon på Ullern onsdag morgen.

Stengt på ubestemt tid etter eksplosjon

Flere studenter hadde eksamen i bygget da det smalt. To personer ble skadet, én av dem ble sendt til Ullevål sykehus med store brannskader.

Publisert

– Vi har suspendert all jobb som pågår der. Slik at politiet og Arbeidstilsynet kan gjøre jobben sin, sier daglig leder Kai Schröder i Kappa Biosciences til NRK.

Onsdag morgen brøt det ut en brann i et av deres laboratorier, som endte med en eksplosjon.

To personer var til stede i rommet da eksplosjonen skjedde. En av dem ble sendt til sykehus med brannskader, og den andre fikk hjelp på Legevakt Vest.

Laboratoriet blir stengt på ubestemt tid.

Samarbeider for å finne årsak

Schröder sier de samarbeider med politi, brannvesen og Arbeidstilsynet om å finne ut av hvordan ulykken kunne skje.

– Det er en høy prioritet å gjennomgå det som skjedde, for så å se på rutinene og se hvilke grep vi kan ta for å forhindre at noe sånt kan skje igjen.

Brannvesenet har sikret lokalet, og politiet skal gjøre åstedsundersøkelser. Det er ikke fare for noen nå, opplyser politiet.

Biler fra nødetatene utenfor et laboratorium på Ullern i onsdag morgen etter en eksplosjon. En person er skadet.

Hadde eksamen i samme lokale

Bygget, som ligger i Silurveien 2 på Ullern, er et større forretningsbygg. Flere firmaer med biokjemisk eller medisinsk aktivitet holder til der. Og både Oslo Met og Universitetet i Oslo har eksamenslokaler der.

Flere studenter hadde eksamen i lokalet da eksplosjonen skjedde. Den 27 år gamle medisinstudenten Imre Sveen er en av om lag 200 som fikk eksamen avlyst som følge av eksplosjonen.

– I vår sal hørte vi smellet. Det rista litt. Det ga inntrykk, og du stoppet opp, sier han til VG.

Powered by Labrador CMS