OSLO 20040208. Inngang Hammersborgtunnelen .Foto Knut Falch / NTB

Raymond Johansen krever 100 millioner kroner fra regjeringen for tiltak mot biler i Oslos boligstrøk

Opp mot 5000 flere biler vil daglig kjøre i Oslos boligstrøk når Hammersborgtunnelen stenges i forbindelse med det nye regjeringskvartalet, frykter byrådet. De krever 100 millioner kroner fra regjeringen.

Publisert

– Det er nødvendig at regjeringen i statsbudsjettet for 2024 setter av tilstrekkelige midler til å finansiere tiltak som er nødvendige på det kommunale veinettet, skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) i et brev til samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), melder Avisa Oslo.

E18 Operatunnelen blir omkjøringsvei når ring 1 i Oslo sentrum stenges i tre år fra våren 2024 grunnet arbeidet i Hammersborgtunnelen. 

Trafikkanalyser viser samtidig at rundt 5000 bilister daglig vil velge å ikke følge omkjøringsskiltet. I stedet vil de kjøre i boliggatene rundt ring 1.

Dette vil få store negative konsekvenser for blant annet beboere, skolebarn og myke trafikanter, mener Johansen og Stav.

Krever 75 millioner mer

Bymiljøetaten har laget en trafikkplan for Oslo sentrum i perioden ring 1 er stengt. Blant tiltakene er å stenge enkelte veier for trafikk. 

Prislappen ligger på grovt 100 millioner kroner, heter det i brevet. Dette er 75 millioner mer enn de rundt 25 millioner kronene som Statens vegvesen har satt av. 

Byrådet peker på at arbeidet i Hammersborgtunnelen er statens – ikke Oslo kommunes prosjekt. Derfor mener det at det er regjeringen som skal legge ut.

Powered by Labrador CMS