— Vi gjør det beste vi kan for elevene i den situasjonen vi er i, sier rektor Cecilie Raddum ved Bryn skole.

Halve staben ved Bryn skole borte fra jobb mens skolen holdes åpen. - Vi gjør det beste vi kan, sier rektor

Fraværet ved mange av Oslos skoler er nå skyhøyt. Ved Bryn skole er halvparten av de ansatte hjemme mens skolen må holde åpent. — Vi vurderer situasjonen fortløpende, sier rektor Cecilie Raddum.

Publisert

Av om lag 60 ansatte ved Bryn skole må rundt 30 nå holde seg hjemme. Men situasjonen er ikke unik.

Flere skoler i Oslo er nå presset til bristepunktet fordi koronasmitten gjør at mange ansatte og elever må holde seg hjemme.

Både Smestad og Løren skole stengt

— Jeg må skryte av personalet mitt. Vi gjør det beste vi kan for elevene i den situasjonen vi er i, sier rektor Cecilie Raddum ved Bryn skole til VårtOslo.

— Vi vurderer situasjen fortløpende, men akkurat nå kommer vi ikke til å innføre hjemmeskole, sier hun.

— Fra torsdag innføres det gult nivå for barnehager og grunn- og ungdomsskoler og rødt nivå for videregående skoler, sier skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

Raddum understreker at hun først må informere ansatte, foreldre, barn og utdanningsetaten om hvilke tiltak som vurderes.

— Derfor kan jeg ikke uttale meg noe særlig nå. Men vi noen grep og vurderer ulike tiltak, sier rektoren ved Bryn skole.

Både Løren skole og Smestad skole er nå stengt på grunn av koronasmitte. Elevene får hjemmeskole i tiden mot juleferien, som starter 21. desember.

— Eksplosiv smitteøkning

— Det har vært en eksplosiv smitteøkning over helgen. Det er så mye smitte at vi kan ikke drifte som vanlig, sa rektor Eli Senneset ved Løren skole til TV2 tirsdag.

På Smestad skole er over 100 elever og 14 ansatte ved skolen blitt korona-smittet i løpet av to uker. Nå blir det hjemmeskole fra og med tirsdag 12. desember.

– Bydelsoverlegen har besluttet at vi går over til hjemmeskole fra og med i morgen, tirsdag. Det mener jeg er klokt. Det har vært en så tøff situasjon her at nå mener jeg hjemmeskole var det eneste riktige, sier rektor ved Smestad skole, Anton Rygg, til Utdanningsnytt.

Beskjeden fra regjeringen Støre var tydelig mandag kveld - skolene rundt i landet skal holde åpent. Men trafikklysmodellen gjeninnføres i et forsøk på å holde koronasmitten nede.

Delte meninger blant rektorene

Sent i går kveld fulgte skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) opp med at det innføres gult nivå i Oslos grunnskole, inkludert ungdomstrinnet. I videregående skole innføres rødt nivå.

VårtOslo har de siste dagene snakket med ulike rektorer og tillitsvalgte i Oslo-skolen. Meningene blant rektorene er delte. Noen mener det bør innføres hjemmeskole, mens andre helst vil holde skolene åpne frem til juleferien 21. desember.

Samtidig har de siste dagers utvikling vist at koronasmitten, både med delta- og omikronvarianten, sprer seg hurtig.

— Slik situasjonen er nå mener jeg at det er best å innføre hjemmeskole fram til juleferien. På den måten får vi en periode hvor vi kan forsøke å redde jula, både for ansatte og familier rundt omkring, mener Smestad-rektor Anton Rygg.

Powered by Labrador CMS