Du må smøre deg med tålmodighet dersom du vil med øyfergene. Slik så det ut på Rådhuskaia i dag, og det settes ikke inn ekstra ferger, opplyser Ruter.

Lang fergekø på Rådhuskaia. Stillestående bilkø på E18 ut av byen

På Rådhuskaia sto mange hundre personer i kø for å ta ferge ut til øyene. Med nær tropevarme i Oslo er det mange som vil ut og bade. På E18 vestover ut av byen var det lørdag stillestående kø av biler.

Publisert

Pressevakt Sofie Bruun i Ruter ber folk om å revurdere lørdagens bademuligheter

— Det finnes så mange andre gode badeplasser på fastlandet, sier hun til VG.

Bruun sier at fergenes kapasitet allerede er redusert grunnet smittevern. Fergene går mellom Rådhuskaia og øyene fram til klokken 21.45 lørdag kveld.

— Setter ikke inn ekstra ferger

Bruun forteller at siste ferge hjemover går klokken 21.45 og presiserer at det er viktig at folk får med seg dette.

—Vi kommer ikke til å sette inn noen ekstra ferger, og vi kjører heller ingen ut til øyene etter klokken 21.15, sier hun og legger til:

— Vi kjører så alle kommer seg hjem igjen, men ikke til langt utpå natt.

Til høyre ser du stillestående kø på E18 vestover på vei ut av Oslo lørdag.

Tidligere denne uken ble hjemmekontorpåbudet og skjenkestopp ved midnatt i Oslo opphevet. I den forbindelse kom byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med en klar anbefaling om å unngå unødvendige reiser med kollektivtransport.

— Folk på vei til ferie

Det er ikke bare på Rådhuskaia at folk står i lang kø denne lørdagen. På E18 har det også oppstått lang kø ut av Oslo. Ved Bellevue-dumpa på Billingstad var køen flere hundre meter lang.

Trafikkoperatør Annie Serup ved Vegtrafikksentralen øst sier at de ikke vet hvordan køen har oppstått.

— Vi har også registrert at det er en voldsom kø, folk er nok på vei til ferie. Vi har i hvert fall ikke fått beskjed om at det har oppstått en større hendelse, forteller hun til NTB.

Powered by Labrador CMS