Lillebjørn Nilsen
Lillebjørn Nilsen mottok i 2017 St. Hallvard-medaljen, Oslos høyeste utmerkelse.

Lillebjørn Nilsen hedres av Oslo kommune med æresbegravelse fra Rådhuset

Oslo kommune tar deler av regningen og holder æresbegravelse i Rådhuset når Lillebjørn Nilsen bisettes fra Oslo rådhus 9. februar kl. 13. – Han vil bli husket som en kunstner som formidlet byens puls og hjerte.

Publisert

Oslo kommune åpner dørene til hovedstadens storstue fredag 9. februar. Da bisettes Lillebjørn Nilsen fra Rådhushallen. Det vedtok forretningsutvalget i Oslo i dag.

– Lillebjørn Nilsen hadde helt spesielle bånd til Oslo og Oslos innbyggere. Gjennom sitt musikalske talent og tekster har han etterlatt en varig arv, og han vil bli husket som en kunstner som formidlet byens puls og hjerte. Vi ønsker å hedre ham spesielt, derfor åpner vi denne gangen Rådhuset for en æresbegravelse, sier ordfører Anne Lindboe, i en pressemelding.

 Åpen seremoni

Etter ønske fra familien blir det en åpen seremoni der alle som ønsker det skal ha anledning til å delta. Seremonien blir forrettet av en livssynsåpen seremonimester. I tillegg til minneord er det ventet kunstneriske innslag. Kostnadene til bisettelsen deles mellom Oslo kommune og familien.

Lillebjørn Nilsen ble belønnet for sitt betydningsfulle arbeid med flere priser, inkludert Oslo bys kulturpris og kunstnerpris. I 2017 ble han æret med St. Hallvard-medaljen, Oslos høyeste utmerkelse. Denne anerkjennelsen understreker den store påvirkningen han har hatt på byen.

Bidro til byens identitet

I begrunnelsen for tildelingen av Oslo bys kulturpris til Lillebjørn Nilsen stod det blant annet: «Mer enn nesten noen annen har han bidratt til å skildre Oslos kultur, byens selvforståelse, dens identitet og stolthet som storby.»

Etter familiens ønske blir det ikke anledning til å ta bilder eller filmopptak i Rådhushallen.

Powered by Labrador CMS