– Når sykehusene roper varsku, synes jeg det er litt arrogant overfor resten av landet å ikke sette inn tiltak, sier Anne Haabeth Rygg (H).

Høyre-topp krever koronatiltak i Oslo

Publisert

Høyres gruppeleder i bystyret, Anne Haabeth Rygg, mener koronasmitten krever tiltak og sier byrådet er arrogante overfor resten av landet når de lar være.

Overfor Avisa Oslo lister bystyrerepresentanten opp en rekke tiltak hun mener burde innføres allerede nå.

— Byrådet har "vent og se"-holdning

— Hvis det var opp til meg, ville jeg stilt krav om munnbind og oppfordret folk til å holde avstand. Jeg ville også hatt dialog om koronapass ved julekonserter og lignende arrangementer, og sett nøye på alle mulige grep for å få ned smitten, sier hun til avisen.

Hun mener byrådet har en «vent og se»-holdning i en kritisk situasjon og anklager dem for å håpe et mirakel løser problemene for dem.

Fredag besluttet Oslo universitetssykehus (OUS) å redusere den kirurgiske kapasiteten med 10 prosent for å frigjøre ressurser til å håndtere økt smitte.

— Når sykehusene roper varsku, synes jeg det er litt arrogant overfor resten av landet å ikke sette inn tiltak, sier Rygg.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) sier i en uttalelse til samme avis at byrådet følger situasjonen nøye og har løpende kontakt med nasjonale myndigheter.

Powered by Labrador CMS