I en rekke private Oslo-barnehager vil de ansatte streike for pensjonsrettighetene sine fra mandag.

Brudd i barnehagemeklingen – mer enn 1.000 ansatte tas ut i streik mandag

– Vi er opprørt og forbannet på vegne av våre medlemmer. Vi mener det er avtalebrudd når PBL nå går tilbake på løfter de forpliktet seg til i skriftlige protokoller fra tidligere lønnsoppgjør, sier forhandlingslederne for de ansatte.

Publisert

– Nå har medlemmene våre ventet lenge nok - vi kan ikke lenger utsette å få på plass AFP-ordningen som gjelder i norsk arbeidsliv ellers, altså et livsvarig tillegg til folketrygd og tjenestepensjon, sier Fagforbundets forhandler, Anne Green Nilsen.

De til sammen 1.007 ansatte i 112 barnehager i Oslo, Østfold, Trøndelag og Vestlandet er omfattet av streikeuttaket til Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta. På arbeidsgiversiden er Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

– Vi er skuffet

– Vi er svært skuffet over at arbeidsgiver ikke står ved løftet om å innføre livsvarig AFP for våre medlemmer i private barnehager, slik kommunale og de fleste private barnehager har. Dette er en streik PBL må ta det fulle ansvaret for, sier forhandlingslederne i Fagforbundet, Anne Green Nilsen, Utdanningsforbundets Terje Skyvulstad og Deltas Trond Ellefsen.

Fra venstre: Jørn-Tommy Schjelderup i PBL, Terje Skyvulstad fra Utdanningsforbundet, Trond Ellefsen fra Delta, og Anne Green Nilsen fra Fagforbundet.

Administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL beskriver det som «overraskende og svært beklagelig» at fagforeningene streiker etter å ha fremmet «helt urealistiske krav», står det på PBLs nettsider.

Powered by Labrador CMS