Butikkinnehaver Anja Holmgren er rasende over halvarrogante måte hun blir håndtert av bymiljøetaten. Foto: Jan Robert Johnsen

– Jeg er rasende og sint. Og synes det er arrogant av bymiljøetaten å ikke gi oss beskjed

I den travleste delen av Markveien, på den travleste delen av året, har bymiljøetaten satt i gang gravearbeider. Men ingen av småbutikkene og utestedene har fått noe varsel.

Publisert

Arbeidene i Markveien, mellom Leifallsgate og Korsgata, skal vare i sju arbeidsdager, fikk Anja Holmgren, fra klesbutikken Ask og Embla, vite da hun spurte byggelederen.

– Jeg ringte bymiljøetaten, siden jeg og alle de andre innehaverne her i kvartalet fikk hetta da vi så hva som var i ferd med å skje. Jeg fikk da beskjed på en halvarrogant måte, om at smågreier ikke har meldeplikt, forteller innehaveren av Ask og Embla.

– Jeg fikk inntrykk av at dette bare var et fisleprosjekt for deres del. Mens her i gata er folk fortvilet, sier hun.

Som en følge av arbeidene har omsetningen i butikkene i kvartalet stupt. Hos Ask og Embla var det null omsetning på en normalt god dag. Dagen før omsatte butikken for 2000 kroner. Det samme frykter hun vil skje i helga, det travleste tidspunktet i uka.

Fortauet i Markveien, mellom Leifallsgate og Korsgata er gravd opp og ny asfalt skal legges. Men butikkene fikk ingen beskjed. Foto: Jan Robert Johnsen

Taper titusener

Hadde Holmgren fått beskjed på forhånd, ville hun latt være å sette ansatte på jobb og heller stått i butikken selv, for å spare de pengene.

– Jeg taper penger i alle bauger og kanter på grunn av byggearbeidene. Torsdag til søndag er de travleste dagene våre. I løpet av dagene som byggearbeidene varer, vil jeg få et tap på flere titusen kroner, forteller hun.

Hadde bymiljøetaten ønsket småbutikkenes beste, hadde de startet gravearbeidene på en mandag og fullført jobben til fredag, ikke begynt rett før helga, den travleste tida, mener hun.

Fortauet i Markveien, mellom Leifallsgate og Korsgata er gravd opp og ny asfalt skal legges. Kart: Oslo kommune

Dårlig kommunikasjon

– Dette er trist og et veldig klart eksempel på dårlig kommunikasjon. Kommer det noen dråper regn nå, blir fortauet et gjørmehav, sier Jan Robert Johnsen, daglig leder av Visit Løkka.

– Hvorfor er det ikke meldeplikt når det er næringsdrivende eller butikker i første etasje, undrer han. Akkurat i dette kvartalet ligger det tettest med butikker i hele Markveien.

Bymiljøetaten erkjenner underlig varsling

Presseansvarlig Monica T. Olsen har følgende å si om gravearbeidene:

– Ved større prosjekter, slik som oppgraderingen av nabogata Thorvald Meyers gate, er det vanlig at vi varsler naboer og holder dem løpende orientert om arbeidene. Så har vi til enhver tid mange mindre prosjekter rundt omkring i byen, slik som dette, der vi ikke har de samme varslingsrutinene.

– Her ser vi at vi likevel burde ha hatt en bedre dialog med butikkeierne i Markveien i forkant, og at det kan oppleves underlig at vi informerer mye i ett prosjekt og ikke noe i et annet.

Hun forteller at bymiljøetaten reasfalterer fortauet nederst i Markveien og bytter ut gamle vannrenner.

– Jobben vil ta ca to uker. Det vil si at vi regner med å bli ferdige i løpet av denne uken. Vi beklager de ulempene dette medfører for butikkene, og vi forsøker å holde adkomsten til butikkene åpen så mye som mulig.

– Vi tar denne tilbakemeldingen med oss videre og vil se på om vi bør endre litt på våre varslingsrutiner også i noen av de mindre prosjektene våre.

Powered by Labrador CMS