Celin Bizet Ildhusøy og Vålerenga leder fortsatt Toppserien, selv om det bare ble ett poeng borte mot Kolbotn.

Vålerengas damer fortsatt på tabelltopp etter poengdeling mot Kolbotn

Vålerengas damer spilte sin tiende kamp uten tap etter uavgjort og målløst oppgjør borte mot Kolbotn. Tross bare ett poeng i søndagens oppgjør leder fortsatt østkantklubben serien.

Publisert

— Dette ble en tøff kamp med mange nøkkelspillere borte. Men jeg er likevel stolt av den prestasjonen vi gjør, sier hovedtrener Jack Majgaard Jensen til VårtOslo etter kampen.

Koronakrisen har ført til at sesongen har blitt kortere og mer intensiv enn hva de aller fleste hadde trodd var mulig. Før seriestart var en av de store snakkisene hvor mange skader det ville bli utover i sesongen. Og før avspark mot Kolbotn søndag, var det et redusert Vålerenga-lag som var klare til kamp.

Mange endringer i laget

Ute var midtstopperne Ingibjörg Sigrdsdottir og Maruschka Waldus (rødt kort i forrige kamp) samt midtbanespillerene Sigrid Heieren Hansen og Dejana Stefanovic.

Det gjorde at trener Jack Majgaard Jensen måtte gjøre store endringer fra onsdagens byderby mot Lyn. Fra å ha stilt hele sesongen med fire forsvarsspillere, måtte han søndag legge om til tre bak. Andrine Tomter, Janni Thomsen og Stine Ballisager Pedersen delte på forsvarsoppgavene.

På flankene fungerete Celin Bizet Ildhusøy og Rikke Marie Madsen mer eller mindre som vingbacker.

Vålerengas Tine Celine Karstensen gjorde et solid inntrykk i sin første Toppserie-kamp fra start.

Med så mange nøkkelspillere borte og tre spillere som startet kamp i Toppserien for første gang, var det tydelig at de vanlige bevegelsesmønstrene og samhandlingen ikke satt som vanlig. Heller ikke pasningskvaliteten holdt vanlig nivå.

Flere skadde spillere tilbake neste helg

— Vi mangler litt kvalitet i dag. Det skyldes helt klart alle endringene vi har måttet gjøre i laget på grunn av skader og karantener, sier Majgaard Jensen.

En suser fra Sherida Spitse kunne fort gitt Vålerenga ledelsen i første omgang.

VIF-treneren har et betinget håp om at det før helgens hjemmemøte med Sandviken vil være lettere å sette sammen laget igjen.

— Vi får flere spillere tilbake neste helg, smiler VIF-treneren.

— Sliter med å skape de store sjansene

Med tanke på alle de endringene Vålerenga måtte gjøre før kampstart, var det ikke uventet at det var hjemmelaget som tok initiativet fra start og skaper flere farlige sjanser. Men som i de siste to kampene storspiller Vålerenga-keeper Jaylen Tompkins mellom stengene, og holder østkantlaget inne i kampen.

Ajara Njoya og resten av Vålerenga-spillerne slet med å komme til de store sjansene mot Kolbotn søndag.

På den andre siden av banen skaper ikke bortelaget de store mulighetene. Nærmest er kaptein Sherida Spitse som med en kanon av et skudd dessverre treffe rett på Kolbotn-keeper Siri Erevik.

— Vi sliter med å skape de store sjansene. I dag mangler vi både litt tempo og kvalitet, mener Jack Majgaard Jensen.

Holdt RBK bak seg på tabellen

Andre omgang fortsatte mye i sporet fra første omgang. Hjemmelaget hadde initiativet og kom til flere store sjanser. Først er det Julie Hoff Klæboe som misser en stor sjanse. Få minutter senere kommer så Johanne Friedlund alene med Vålerenga-keeper Tompkins men skyter svakt utenfor.

Bortelaget klarte aldri å skape de helt store mulighetene etter pause, men ved et tilfelle er hjemmelaget heldige at gjestene ikke scorer. Et skudd fra Rikke Marie Madsen glipper gjennom hanskene til Kolbotns keeper, men en forsvarer får klarert får ballen finner veien til nettmaskene.

Dermed må Vålerengaspillerne nøye seg med ett poeng, men ligger fortsatt på tabelltopp ettersom Rosenborg bare klarte uavgjort hjemme mot Klepp.

Powered by Labrador CMS