Vålerenga-damene gikk av banen uten tap for ellevte gang på rad lørdag. Her jubler Dejana Stefanovic (t.h) og Celin Bizet Ildhusøy etter Stefanovics 1-0-scoring.

Vålerenga-damene nekter å tape. Nå venter viktige hjemmekamper

For ellevte seriekamp på rad gikk Vålerenga-damene av banen uten å tape hjemme mot Sandviken i ettermiddag. — Det er morsomt å se hvor hardt vi jobber sammen, sier kaptein Sherida Spitse.

Publisert

Med bare to bortekamper på de seks siste seriekampene, ligger Vålerenga-damene sterkt an til å ta historiens første seriegull. Lørdagens 2-0-seier hjemme mot gjestene fra Sandviken var den ellevte kampen uten tap for østkantens stolthet.

— Det at vi ikke taper om dagen er en virkelig styrke. Det er gøy å se hvor hardt vi jobber sammen for å vinne fotballkamper, sier kaptein Sherida Spitse til VårtOslo.

Stod imot press

Lørdagens seier var ikke så overbevisende som den kan se ut i målprotokollen. Spesielt i andre omgang hadde gjestene fra Bergen flere store sjanser, men i veien for alle forsøk stod en solid amerikaner.

— Et er alltid gøy å holde nullen, men jeg var litt heldig da straffesparket traff tverrliggeren. Den hadde jeg ikke tatt, påpeker Jaylen Tompkins.

Keeper Jaylen Tompkins hadde flere kvalifiserte redninger lørdag ettermiddag.

Den amerikanske keeperen kom til Valle før seriestart, og var egentlig andrevalget bak landsmanninnen Hannah Seabert. De siste fire kampene har hun derimot fått tillit fra start av trener Jack Majgaard Jensen.

— Vi er et veldig bra team på keepersiden nå. Både Hannah, keepertrener Ken (Eilif Nilsen) og jeg samarbeider bra. Og så gjør jo forsvaret foran meg en veldig god jobb, sier Tompkins.

Hardt program framover

Etter lørdagens seier over Sandviken, gjenstår det seks seriekamper for østkantlaget. Allerede neste helg møter de seriegullutfordrer Avaldsnes borte på Karmøy. Deretter står toppoppgjør mot Rosenborg og Lillestrøm i kø hjemme på Intility Arena.

— Det blir en spennende innspurt, men vi har kanskje en liten fordel ved at vi møter våre antatt sterkeste motstandere på hjemmebane. Det kan utgjøre en liten, men viktig forskjell, mener kaptein Spitse.

Hard laginnsats og mye jobbing ligger bak Vålerenga-damenes imponerende rekke uten serietap. Her ofrer lagkaptein Sherida Spitse alt for å stoppe en ball.

Hun var tålelig fornøyd med lørdagens prestasjon.

— Jeg føler at vi har god kontroll på kampen selv om Sandviken også har noen farlige sjanser. Alt i alt synes jeg seieren er fortjent, påpeker hun.

Treg åpning

Etter å ha spilt forrige helgs kamp med et svært redusert lag, var det et toppet Vålerenga-mannskap som igjen kunne entre kunstgresset på Intility Arena lørdag ettermiddag. I første omgang skulle det likevel være lite som tydet på at hjemmelaget var styrket fra forrige helg. Som så mange ganger før i sesongen, ble starten på omgangen en relativt kjedelig affære hvor lite hendte foran begge mål. Dueller og feilpasninger var det derimot nok av i kampens første 45 minutter.

Serbiske Dejana Stefanovic (noe gjemt) scorer Vålerengas første mål lørdag ettermiddag.

Men i fotball trenger gode lag gjerne bare en halvsjanse for score. Dette var også tilfellet 35 minutter ut i spillet. Vålerenga-damene fikk et par raske cornere, og på den andre corneren, slått av Andrine Tomter, får den serbiske midtbanekrigeren Dejana Stefanovic kriget ballen i mål.

Dermed kunne bydelslaget fra Oslo øst, fortjent eller ei, gå til pause med en 1-0-ledelse.

Gjestene misset straffespark

Andre omgang ble fotballmessig en noe bedre forestilling enn hva første omgang var, men det helt store spillet uteble fortsatt. Fra start i omgangen viste gjestene at de ønsket å komme tilbake i kampen og skapte flere farligheter. I Vålerenga-målet hadde derimot Jaylen Tompkins bestemt seg for å stenge døra for ettermiddagen.

Og etter snaue kvarteret kunne Synne Jensen fra spiss vinkel noe enkelt sette inn hjemmelagets andre scoring for dagen, etter å ha blitt spilt fri av Rikke Marie Madsen. Akkurat den scoringen var nok ikke Sandviken fornøyd med å slippe inn.

Vålerengas Synne Jensen har endelig funnet målformen. Her er hun på vei igjennom for å sette inn 2-0-målet.

Like etter skulle det bli dramatikk i andre enden av banen, da Sandvikens spiss, Kennya Cordner, faller innenfor sekstenmeteren og dommeren peker på straffemerket. Med keeper Tompkins helt fintet ut, setter Lisa Naalsund straffesparket i tverrliggeren.

Derfra og ut kontrollerer Oslolaget kampen inn og tar med seg tre poeng på fortsatt tabelltopp.

Powered by Labrador CMS