VIF hockeys første seriekamp blir mot Storhamar den 8. september. Her mot Storhamar i fjor. Foto: Atle Enersen

Vålerenga Hockey satser på talenter fra egen stall i kommende sesong

Publisert

VIF-trener Roy Johansen gjør store rokeringer i spillerstallen foran årets hockeysesong. Sterke spillere går ut. Nytt blod kommer inn.

For ishockeysupporterne kan ikke september, med sesongstart, komme tidlig nok. Men i mellomtiden er det silly season som gjelder. Det er tiden etter sesongslutt i april, som inneholder overganger, rykter og spekulasjoner.

For Vålerenga Hockey har det stått klart at man ikke kan forvente store navn inn på laget. Dette skyldes at inntektene begrenses av lavere publikumstall etter flyttingen til Furuset Forum. Vi ser for eksempel bare tre utlendinger på laget. Tidligere var det vanlig med seks-sju.

Sterke spillere går ut

De grepene som er gjort med spillerstallen denne sommeren viser at klubben tenker utover bare kommende sesong. Etablerte spillere har skrevet lange kontrakter. For eksempel har Martin Laumann Ylven signert en 5-års kontrakt. I tillegg har klubben hentet opp fem spillere fra eget U-20 lag.

VIF mot Storhamar i fjor. I år møter VIF Patrick Thoresen i første serieoppgjør. Foto: Atle Enersen.

Spillere ut er: Mathias Trygg (til Manglerud Star), Fredrik Csisar, Jonas Knutsen, Espen Fanøy Salo og Henric Nordin (Hudiksvalls IK, divisjon 1, Sverige). Mange ble nok overrasket da etablerte spillere som Trygg, Csisar og Knutsen ikke skulle være med videre. Trolig ser klubben at disse ikke vil være aktuelle for et spisset lag etter returen til nye Jordal Amfi, og at plassene kommende sesong derfor går til unge spillere med potensial.

LES OGSÅ: Første dropp for VIF hockey i «fiendens leir»

Sterke juniorer rykker opp

Spillere inn er: Andreas Stene (Timrå, Allsvenskan), Rolf Thomas Aastad (U-20), Joachim Sommer Nielsen (U-20), Marcus Ekberg (U-20), Tom Andre Christensen (U-20) og Håkon Vaglen (U-20). Det store navnet her er jo Andreas Stene. En ekte VIF-gutt som har spilt i både USA og Sverige og en favoritt hos Roy Johansen, da han var landslagssjef. Stene har tre A-VM.

Av "juniorene" var det den 19-år gamle backen Joachim Sommer Nielsen, fra Lille Tøyen, som markerte seg på slutten av forrige sesong. I kvartfinalene fikk han mye tillit og viste veldig gode takter. Han har størrelse, er god på skøyter og har et effektivt backspill.

Førsterekka består

Sist sesong ble det trukket store veksler på VIFs meget gode førsterekke, med kanskje GET-ligaens beste spiller, Tobias Lindström, som center. I rekke med Martin Laumann Ylven og Rasmus Ahlholm, ble det til sammen 152 målpoeng! Det skal vel en del til før man splitter denne rekka.

I de tette kvartfinale-kampene mot Frisk Asker, ble unge Thomas Olsen flyttet opp til førsterekka på bekostning av Ahlholm. Det kan kanskje være den varige endringen som gjøres. Olsen har et stort potensial og er, sammen med nevnte Sommer Nielsen, de spillerne alle VIF-supportere må håpe tar store steg.

Slagkraftig andrerekke

Med Andreas Stene tilbake, en veldig god toveis center, kan VIF bygge opp en slagkraftig 2. rekke. En forhåpentligvis skadefri Jonas Oppøyen skal ta en plass i 2. rekka. Og som målskårer hentes kanskje Ahlholm fra 1. rekka? Eventuelt fortsetter Thomas Olsen i 2. rekka. En 3. rekke kan da bli Filip Gunnarson, Magnus Fischer og Rasmus Juell.

Flere plasser frigjort i Furuset Forum

Men det skjer også andre spennende ting rundt VIF Hockey, som jo skal spille kommende sesong i Furuset Forum. Der er det 1450 sitteplasser som ble fylt opp i bare én kamp, den siste kvartfinalen mot Frisk.

I sommer har hallen fått nytt vant og plexi (som er mer fleksible, og gir færre skader). Banestørrelsen ble samtidig redusert til 26x60 meter (NHL-størrelse). De fire meterne smalere bane frigjør gulvareal nok til at det blir satt opp en ståplasstribune for 600 tilskuere på motsatt langside av dagens hovedtribune.

Oppgjøret mellom VIF hockey og Storhamar er et klassisk storoppgjør. Her fra i fjor. Foto: Atle Enersen

Første kamp mot Storhamar og Patrick Thoresen

En annen nyhet er at VIF har inngått samarbeidsavtale med Grüner Hockey. Avtalen innebærer at VIF-spillere under 23 år fritt kan spille kamper for Grüner i 1. divisjon, uten å melde overgang eller gå på utlån. Dette vil gi verdifull matching for de yngste spillerne på A-laget.

Den aller største nyheten i norsk ishockey er dog at Patrick Thoresen returner til Storhamar etter en fantastisk proffkarriere. Nettopp Vålerenga og Storhamar møtes i 1. serierunde fredag 8. september, og interessen rundt denne kampen vil bli meget stor.

Klanen chartrer tog

Furuset Forum med 2050 plasser ville blitt utsolgt lang tid i forveien. VIF Hockey har derfor tatt et veldig godt valg og flyttet serieåpningen til Gjøvik Fjellhall, som har 5600 plasser. "Klanen Railways" har chartret et eget tog, og de 270 plassene på toget til Gjøvik vil det nok bli rift om. Flere privatbusser fra Klanen tar også turen.

Før dette skal det spilles sju treningskamper, og ikke minst så inviteres det til første offisielle trening i Ungdomshallen på Jordal mandag 7. august kl. 1600. Første treningskamp er allerede torsdag 10. august, hjemme i Forum mot Frisk Asker.

Powered by Labrador CMS