OVERBLIKKET

Villiam Strøm har minst en sesong igjen av kontrakten sin.

Slik går det med Vålerenga ishockey i silly season

Vi elsker Villiam Strøm! Den store, vennlige back-bamsen som periodisk kan observeres på kamikaze-oppdrag rundt motstanders målgård. Tenk om han fikk utfolde seg fritt!

Publisert

Så er vi inne i en del av sesongen som faktisk er litt spennende, den som kalles «silly season». To viktige forhold preger denne i tid noe uspesifiserte tidsperioden; spillere ut og inn, og hva legemene er i stand etter sesongen.

Nå har ikke Vålerenga, i motsetning til noen andre lag, for vane i å dele medisinske tilstander spillerne befinner seg i med Gud og hvermann, spesielt ikke i «silly season», hvor man ikke bare skal ha spillere inn, men også potensielt kvitte seg med noen som er under kontrakt.

Free Villiam Strøm!

Det er dårlig butikk å snakke ned noe du vil selge eller bli kvitt. Ingen av disse hadde videre kontrakt; Filip «Greven» Gunnarsson, Wade Murphy, Sondre Olden og Axel Eidstedt. Men vi kan berolige personer med kraftig «Greven»-fetisj; kroppen som delvis herjet i ni år for Vålerenga har underkastet seg en 2-årig kontakt med Fredrikstad-klubben Stjernen og vil nok skape litt ugagn mot oss.

Det viktigste med de gjenværende av dagens tropp er Villiam Strøm, vi elsker Villiam Strøm! Den store, vennlige back-bamsen som periodisk kan observeres på kamikaze-oppdrag rundt motstanders målgård har minst en sesong igjen av kontrakten sin. Tenk om Villiam Strøm fikk utfolde seg fritt! Noen minutter hadde det blitt, men pokker så moro, og vi tror han hadde pådratt seg noen mål også.

Ny spiller fra Manglerud

Vålerenga har aldri bedrevet kontraktsforhandlinger i media eller på blogger, Facebook eller Twitter. Vålerenga holder alltid kortene tett inntil brystet. Og vips skvetter du ut navn på en nysignering eller en forlengelse av kontrakt.

Sånn som med Pontus Finstad. Pontus kommer fra Manglerud og har spilt der hele livet. Pontus har bundet seg til Vålerenga for to år, og det skal bli spennende å se hva sportssjef Frikk Juell har gravd ut av talentfabrikken til Manglerud.

Men resten får vi vente på. Nysigneringer så vel som kontraktsforlengelser.

Men «silly season» er ikke bare spillere ut og inn. Bortsett fra å ta farvel med utgående og hilse på nye innkommende handler «silly season» om et barmakshelvete av et blodslit. Et veldig blodslit!

Kompromisser ikke med fysikk

Roy Johansen er kjent for sine «Camp Roy», en imaginær camp hvor man bygger opp fysikken til spillerne til det ugjenkjennelige inntil neste sesong.

Gode tunger vil ha det til at en del av Vålerengas suksess ligger der. Roy Johansen kompromisser ikke med fysikk.

Jeg har ikke tall på hvor mange «Camp Roy» assistenttrener Morten Ask har deltatt på som spiller, men jeg tipper han har kommet dit at han synes det er helt ok å heie frem laget fra sidelinjen. Når en som har vært igjennom blodslit-helvetet tallrike ganger heier deg frem, betyr det noe.

Levd liv

Villiam Strøm har altså, som vi uttrykker stor glede over, kontrakt minst en sesong til. Det har ikke hedersmenn som Jonas Oppøyen og Andreas Stene. Her må vi banke litt forsiktig i bordet og føye Frikk Juell på riktig spor. De to herrene er grovarbeidere som alltid er på jobb.

De er ikke grå mus av den grunn. Ei heller maur. De er kreative herremenn med et normalt innsatsnivå på 100+. Vi trenger stjerner i troppen, men vi trenger disse type karer også.

Men alt i alt stoler vi på Frikk Juell. I motsetning til Sparta som hver «silly season» tar «bøtta» i august skal vi være påtatt tålmodige.

Vi tar «bøtta» i oktober.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk her.

Powered by Labrador CMS