Oslo brann- og redningsetat i gang med redningsaksjonen etter at et barn satte fast hodet i en kunstinstallasjon på Youngstorget.

Fireåring satte fast hodet i kunstverk på Youngstorget – reddet etter nesten to timer

Ei fire år gammel jente satte fast hodet i en kunstinstallasjon på Youngstorget fredag ettermiddag. Nesten to timer senere var hun reddet ut.

Publisert

Nødetatene fikk melding om ei jente som hadde satt hodet fast i en kunstinstallasjon på Youngstorget i Oslo klokken 16.38 fredag, skriver Aftenposten. Rundt 15 ansatte fra Oslo brann- og redningsetat deltok i aksjonen for å få løs jenta.

Klokken 18.14, nesten to timer senere, var hun reddet ut.

Jenta hadde lekt og antakelig falt, noe som resulterte i at hun satte hodet fast og var i klem, sa Håvard Bakken fra Oslo brann- og redningsetat til avisen.

For å løsne jenta smurte brannvesenet skulpturen inn med olje og løftet jenta langsomt oppover.

For å løsne jenta smurte brannvesenet skulpturen inn med olje. Her ser vi olja på vei.

– Det er absolutt ikke første gangen dette skjer. Barn leker med skulpturen og ender med å sette seg fast. Her er det nødt til å sikres bedre, sier Bakken. Han legger til at de vil ta kontakt med Bymiljøetaten i forbindelse med hendelsen.

Kunstinstallasjonen er det sju meter høye Fredsmonumentet hogd i granitt, som ble reist i forbindelse med 50-årsmarkeringen av atombombingen av Nagasaki og Hiroshima.

Powered by Labrador CMS