Slik kan Bentsebrua skole komme til å se ut når den står klar i 2024.

Oslo kommune har signert kontrakt om bygging av Bentsebrua skole på Bjølsen

NCC og Oslobygg har signert kontrakt om bygging av Bentsebrua skole i Treschows gate på Bjølsen. Ungdomsskolen skal romme 540 elever. Kontraktssummen er på 360 millioner kroner

Publisert

Bentsebrua skole vil gi ny ungdomstilhørighet for elevene på Fernanda Nissen og Lilleborg skole. Den nye ungdomsskolen vil være på seks paralleller med flerbrukshall og egne arealer til ungdomstiltak for barn og ungdom i bydelen.

Skolens utearealer skal oppleves som en del av miljøparken langs Akerselva.

– Det blir et flott bygg som gjenspeiler områdets historie til glede for elever, foreldre og lærere. Bygget blir toppmoderne og med høye miljøambisjoner. Vi håper parken og skolens område vil være til glede for bydelens innbyggere, sier prosjektleder Andre Engelsen Milje i Oslobygg.

Mye bruk av treverk innendørs.

Skole for lokalmiljøet

Skoleanlegget skal legge til rette for fysisk, sosial og kulturell aktivitet, både for skolens elever og lokalmiljøet. Skolen planlegges ferdigstilt i andre kvartal av 2024.

– Vi er stolte over å få mulighet til å gjennomføre dette skoleprosjekt med de høye miljøkravene Oslo kommune stiller, sier Roger Nygård, leder for NCCs byggvirksomhet.

For å nå byggets miljømål vil skolen bli bygget med solcelleanlegg og utstrakt bruk av tre. I byggefasen vil maskiner og øvrig utstyr på byggeplassen ha løsninger i retning av «utslippsfri byggeplass» og i materialvalgene legges det opp til å nå en kraftig reduksjon av klimagasser for energi og materialer.

Powered by Labrador CMS