Gitteret blir nok lagt igjen hjemme dersom Gabriel Koch blir plukket ut i en såkalt draft av en NHL-klubb. Men først skal 18-åringen fra Kampen og Vålerenga spille i Sverige.
Gitteret blir nok lagt igjen hjemme dersom Gabriel Koch blir plukket ut i en såkalt draft av en NHL-klubb. Men først skal 18-åringen fra Kampen og Vålerenga spille i Sverige.

Velkommen hjem, Gabriel Koch! – Jeg gleder meg veldig til å spille for Vålerenga ishockey igjen

– Det er kult at han velger å komme tilbake til Vålerenga for å fortsette utviklingen sin hos oss. Han er en veldig talentfull spiller med stort potensial til å bli en toppback i framtiden.

Publisert

Etter én sesong i Malmö Redhawks, hvor han har spilt for U20-laget, vender stortalentet Gabriel Koch tilbake til Vålerenga. Nå gleder 19-åringen seg til igjen å få spille foran supporterne hjemme i Jordal Amfi.

– Jeg har lyst til å spille for en klubb som kan vinne, og jeg ønsker å vinne med Vålerenga. Samtidig er jeg sikker på at Vålerenga er riktig plass for meg å være for å utvikle meg videre, sier Gabriel Koch til Vålerengas hjemmeside.

Hovedtrener Fredrik Andersson kan fortelle at han er utrolig fornøyd med at Gabriel Koch kommer tilbake til Vålerenga.

– Det er kult at han velger å komme tilbake til Vålerenga for å fortsette utviklingen sin hos oss. Han er en veldig talentfull spiller med stort potensial til å bli en toppback i framtiden, sier Andersson.

– Kan snu spillet raskt

Også sportssjef Anders Myrvold er også svært fornøyd:

– Gabriel er en god back som vil forsterke laget vårt på backsiden. Han er en ekte Vålerenga-gutt som fortsatt er i utvikling, noe vi også gi han mulighet for å gjøre videre hos oss. Han har alle kvalitetene som skal til for å bli en storback på et internasjonalt nivå, sier Myrvold.

Fredrik Andersson trekker fram Kochs spillforståelse.

– Han er en bra toveis back som løser situasjoner bra med enkle førstepasninger. Han har bra bevegelse og timing i spillet sitt, i tillegg til bra spillforståelse, som gjør at han ofte ligger i rett posisjon på banen og kan snu spillet raskt.

– Imponerte meg

Også tidligere back og nåværende back-trener i Vålerenga, Mats Trygg, er imponert over Koch:

— Gabriel Koch er det største backtalentet jeg har sett, mener Vålerengas assistenttrener Mats Trygg.
— Gabriel Koch er det største backtalentet jeg har sett, mener Vålerengas assistenttrener Mats Trygg.

– Spillere som Gabriel Koch vokser ikke på trær. Jeg har ikke sett noe større backtalent. Han kan nå så langt han vil i hockeyen, sa Vålerengas nye assistenttrener, Mats Trygg, for ett år siden.

– Det imponerte meg hvor fort han tok seniorhockeyen da han kom på a-laget til Vålerenga og hvor naturlig det falt han å spille der. Vanligvis tar det flere år å tilpasse seg dette nivået, forteller Trygg.

Powered by Labrador CMS