Den tidligere NHL-proffen Anders Myrvold(41) kan gjøre et uventet comeback for Vålerenga Hockey denne sesongen.

Tidligere NHL-proff Anders Myrvold kan gjøre comeback for Vålerenga Hockey

Publisert

Etter en lang og innholdsrik karriere la den tidligere NHL-profilen Anders Myrvold (41) skøytene på hylla i 2011. Nå kan det gå mot et sensasjonelt comeback for Vålerenga.

Etter en lang, og til tider både kronglete og kontroversiell karriere fant Oslo-gutten Myrvold det for godt å avslutte hockeykarrieren i 2011. Da hadde han spilt ishockey i NHL, Sverige, Tyskland og Sveits og for en rekke norske klubber.

Nå melder NRK at den tidligere NHL-proffen kan stå foran et overraskende comeback for Vålerenga Hockey kommende sesong. Oslo-klubben har akkurat startet sesongoppkjøringen og Myrvold har vært med på de første istreningene laget har hatt.

Vålerenga svært interessert

Myrvold har etter det NRK erfarer imponert Vålerenga-trener Roy Johansen. Han satser sterkt på ungdommen denne sesongen og er derfor på utkikk etter rutinerte spillere som kan forsterke laget.

Johansen utelukker derfor ikke overfor NRK at det kan være interessant å knytte til seg Myrvold for kommende sesong.

— Selvfølgelig kan det være interessant å få Anders til å spille for oss i neste sesong. Men dette er noe vi må se på og vurdere sammen med han selv. Vi får se hvor vi går videre. Det er litt opp til han også, sier Johansen til NRK.

Utelukker ikke comeback

Hovedpersonen selv er imponert over hvor godt han har holdt følge på de treningene han har deltatt på. Han utelukker ikke at det kan bli aktuelt med et comeback for klubben han tok seriegull med i 2006 og sist spilte for i 2008.

— Jeg er i god fysisk form, og det er et veldig bra utgangspunkt. Det føltes bra der ute. Jeg har vært med såpass lenge at jeg vet om man henger med eller ikke, sier Myrvold.

Det er likevel flere ting som må på plass for at comebacket skal bli en realitet. Etter at han la opp i 2011, har Myrvold bygget seg opp som personlig personlig trener for firmaer og idrettsutøvere. En business som går godt og som han trives veldig bra med.

— Først og fremst må jeg vise Roy at jeg er god nok, men jeg må frigjøre meg selv mer fra jobben dersom jeg skal kunne være med å bidra. Jeg må få tid. Vi må se på hva vi får til, sier Myrvold.

Norges andre NHL-proff

Etter å ha trådd sine barnesko og fått sitt gjenombrudd på seniornivå i Furuset, ble 41-åringen raskt et hett navn i norsk hockey og han havnet i den svenske storklubben Färjestad. Etter en noe skiftende karriere i Sverige, gikk turen tilbake til Norge og Storhamar før han i 1993 ble draftet av NHL-klubben Quebec Nordiques.

Bjørn "Botta" Skare var norges første NHL-proff. Foto: Twitter

NHL-debuten skulle derimot vente på seg, men 6. oktober 1995 ble han andre nordmann, etter legendariske Bjørn "Botta" Skaare, i NHL da han debuterte for Colorado Avalanche. Karrieren i Colorado skulle dog ikke bli noe stort eventyr. Nordmannen fikk kun fire kamper for klubben før han ble flyttet ned til farmerlaget Cornewall Aces og så tradet til en annen NHL-klubb, Boston Bruins.

Oppholdet i østkystbyen ble heller ingen stor suksess og Myrvold forsvant, etter to sesonger og bare 9 seniorkamper, tilbake til Sverige. Etter tre sesonger i Sverige fikk han på ny sjansen i NHL. Denne gang hos New York Islenders. Også denne gang ble suksessen minimal. Kun 12 NHL-kamper ble fasiten før turen gikk videre til sveitsisk hockey via den amerikanske farmerligaen.

En siste sjanse i NHL

Til tross for den noe varierende suksessen på det amerikanske kontinentet skulle Myrvold få en siste sjanse i NHL. Før sesongen 03-04 ble han hentet av Detroit Red Wings, men heller ikke denne gangen skulle det lykkes. Etter bare åtte kamper bar det tilbake til sveitsisk hockey.

Myrvold fikk i alt 33 kamper og noterte seg for 5 assist under sin NHL-karriere.

Powered by Labrador CMS