Tobias Lindström har jublet for sitt siste mål i Vålerenga-drakt. Nå er det usikkert hvor karrieren bringer han videre.
Tobias Lindström har jublet for sitt siste mål i Vålerenga-drakt. Nå er det usikkert hvor karrieren bringer han videre.

Vålerenga-legenden "Tobbe" ferdig i klubben etter ti år. - Jeg hadde håpet på en annen slutt

Tobias Lindström (34) har fått beskjed om at han ikke lenger er med i Vålerenga hockeys framtidsplaner. — Min kjærlighet til klubben er likevel enorm, sier svensken.

Publisert

Etter at Vålerenga hockeys drøm om å ta nok en kongepokal brått fikk sin slutt i torsdagens sjette semifinalemøte med Storhamar, er planleggingen av neste sesong allerede i gang i korridorene på Jordal.

Ved sesongslutt i fjor ønsket klubben uventet ikke å forlenge kontrakten med keeperlegende Steffen Søberg.

— Hadde ønsket en annen slutt

Også i år forsvinner en virkelig klubblegende ut dørene på Amfi`n.

I dag ble det nemlig kjent at klubben, etter ti sesonger, ikke fornyer kontrakten med den svenske løperen Tobias Lindström (34).

Etter over 400 kamper i kongeblått, og over 500 kamper totalt i norsk elitehockey, er det nå altså foreløpig slutt for stockholmeren i norske hockeyhaller.

— Det er vel ingen hemmelighet at jeg hadde ønsket ønsket å forlate klubben på en annen måte, sier Lindström på sin egen Instragram-profil.

Under posten om klubbens valg om ikke å forlenge kontrakten hans, får svensken mange lykkeønskninger. Blant egne lagkamerater er det klart at han vil bli savnet.

Etter ti sesonger på Jordal har Tobias Lindström blitt en virkelig klubblegende.
Etter ti sesonger på Jordal har Tobias Lindström blitt en virkelig klubblegende.

— Du er en enorm spiller som vil bli svært mye savna, skriver kaptein Martin Røymark.

Han får også støtte fra blant andre Jørgen Karterud og Magnus Brekke Henriksen.

TV2-ekspert Erik Follestad er heller ikke forsiktig med superlativene overfor svensken og hans karriere.

— Du er en av de beste jeg har spilt med både på og utenfor banen, skriver han.

— Elsker klubben over alt

De ti sesongene i kongeblått har gitt Lindström muligheten til å innynde seg blant Vålerenga-supporterne, og ses i dag på som en legende i klubben.

I tillegg har mannen, som er født i Stockholm, fått både norsk statsborgerskap og landskamper i rødt, hvit og blått.

— Jeg føler en utrolig stor kjærlighet til Vålerenga, og er veldig glad for å ha fått oppleve ti fantastiske år i klubben, skriver Lindström på Instagram.

Innlegget avsluttes med en stor takk til alle som har fulgt ham og klubben gjennom alle opp og nedturer de siste sesongene.

Tobias Lindström måtte bli norsk statsborger for å få landskamper på seniornivå. Her møter han fødelandet i en kamp i Malmø i 2021.
Tobias Lindström måtte bli norsk statsborger for å få landskamper på seniornivå. Her møter han fødelandet i en kamp i Malmø i 2021.

— Jeg vil av hele mitt hjerte få takke alle de fantastiske menneskene jeg har møtt på Jordal gjennom disse årene. Dere har alle en stor plass i mitt hjerte, avslutter svorske Tobias Lindström.

— Vet ikke hva fremtiden bringer

Da VårtOslo kommer i kontakt med Lindström mandag kveld, vil han ikke i så mye mer om episoden enn hva han allerede. Han bekrefter likevel hendelsesforløpet med at det var han som fikk beskjed om at klubben ikke ønsket han med videre.

— Nedturen etter tapet mot Storhamar på torsdag var tøff, men for meg personlig var dette en enda større nedtur, sier 34-åringen.

Etter å ha vært fast for Vålerenga i ti sesonger, føler han selv at kroppen til tross for økende alder fortsatt ha flere år igjen i seg ute på isparketten.

— Foreløpig har jeg ikke rukket å tenke så mye på hva jeg nå gjør, men jeg har veldig lyst til å fortsette med å spille hockey på høyt nivå i noen sesonger til, understreker løperen.

VårtOslo har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra Vålerengas sportslige leder Anders Myrvold.

Powered by Labrador CMS