Henrik Eriksson
Den tidligere Lillehammer-senteren skal forhåpentligvis bøtte inn mål i Vålerenga-drakt kommende sesong.

I vår ble han trippelmester i britisk ishockey. Nå skal svensken hjelpe Vålerenga til nye høyder

Etter et halvt år i britisk ishockey vender han tilbake til norsk hockey og Vålerenga. – Jeg ønsker å være en toppscorer sier nysignerte Henrik Eriksson (27).

Publisert

Etter å ha fått på plass neste sesongs backer, har sportssjef Anders Myrvold forsøkt å finne en klassesenter for å komplementere løperrekka til de kongeblå.

Onsdag kunne klubben melde at tidligere Ringerike- og Lillehammer-spiller Henrik Eriksson (27) har signert for kommende sesong på Oslo øst. Men klubben jakter fortsatt på Myrvolds "toppsignering".

Alltid ønsket å bli Vålerenga-spiller

Selv er svensken svært fornøyd med å ha signert for Oslos stolthet.

– Vålerenga er en av de mest anerkjente klubbene i Norge. For meg har det vært en målsetting å spille her helt siden jeg kom til Norge. Vålerenga er en stor klubb og hele Oslos lag, sier han i en pressemelding etter at overgangen ble kjent.

Etter å ha produsert 176 målpoeng på 119 kamper i norsk ishockeys to øverste divisjoner, har 27-åringen vist seg å være en spiller som både kan score og assistere.

–  Jeg ønsker å være en toppscorer og mener jeg har potensialet til å være helt der oppe blant de beste poengplukkerne i ligaen. Med de gode spillerne rundt meg, som jeg har her i Vålerenga, tror jeg neste sesong blir veldig bra, sier den nye Vålerenga-senteren.

– Vi trenger poengplukkere

Hovedtrener Fredrik Andersson er nå bare halvannen måned unna å starte sesongen med Vålerenga-laget, og til uka starter istreningene. 

Derfor er han svært fornøyd med å ha fått en offensiv forsterkning på plass nå.

– Henrik viste i Lillehammer at han kan produsere mye poeng og har svært høy fart på skøytene. Vi trenger poengspillere og ønsker å bygge vårt spill med høy fart. Derfor passer han veldig godt inn hos oss, sier Andersson.

Sportssjef Myrvold utelukker ikke at det vil komme flere offensive signeringer på plass de neste ukene.

– Vi jakter helt klart på en klassesenter. Den jobben pågår stadig vekk, men foreløpig har vi ikke funnet den riktige spilleren, påpeker han.

Ble britisk trippelmester

Etter å ha tilbrakt ungdomsårene i svenske klubber som Brynäs, Södertälje og Mora, fikk han sin seniordebut i HockeyAllsvenskan med Mora i sesongen 2016/17.

Deretter ble det utenlandsopphold i både Østerrike, Danmark og Italia, før han i 2020 signerte for Ringerike i norsk førstedivisjon. Der var han med på å spille ringerikingene opp i norsk hockeys øverste divisjon, hvor han fikk én sesong, før han før fjorårets sesong flyttet til Lillehammer.

Der fikk han 29 kamper, før klubbens økonomiske problemer gjorde at svensken tok med seg hockeybagen over Nordsjøen og signerte for nordirske Belfast Giants.

Der fikk han 14 kamper og gjorde 11 poeng i en sesong hvor klubben vant alle de tre trofeene britisk hockey har å by på.

Powered by Labrador CMS