Atle Antonsen (tv) og  Kenneth Simonsen vil at Lun skal bli en moderne bydelskro, et sted hvor du kan bli kjent med naboen din. Foto: Anders Høilund
Atle Antonsen (tv) og Kenneth Simonsen vil at Lun skal bli en moderne bydelskro, et sted hvor du kan bli kjent med naboen din. Foto: Anders Høilund

Bydelskroen Lun på Hasle torg fyller et sosialt tomrom i nabolaget

Et nytt utested er åpnet på Hasle Torg og holder åpent i påsken. På Lun blir det mulig å ta årets første utepils. Oppstarterne, Kenneth Simonsen, Atle Antonsen og Frode Jacobsen, bor alle i nabolaget.

Publisert

Før nyttår flyttet Hasle Sushi ut. Siden den gang har en vennegjeng forvandlet stedet til en bydelskro. Onsdag 10. april åpnet utestedet LunHasle torg, med alle rettigheter og åpent i hele påsken.

— Vi kaller steder en moderne bydelskro, sier Kenneth Simonsen, en av de tre eierne. Han flyttet til Lilleberg for noen år siden og har lenge sett behovet for et sted hvor naboer kan treffes og ta en prat.

— Lun skal ikke konkurrere med Baker Hansen på Hasle torg, men du skal kunne få en lunsj og litt annet å bite i. Her kan folk bli kjent med hverandre. Et slikt sted har jeg savnet, sier Simonsen.

Har hatt lyst på stedet lenge

Han har lenge hatt lyst til å starte opp noe akkurat i dette lokalet.

— Det ligger perfekt til, sørvendt, nær t-bane og med bussholdeplass rett utenfor. Jeg ville ikke ha drevet et sted som dette inne på senteret. Da ville det blitt en vanlig senterkafé, og det er ikke det vi vil lage, sier Simonsen.

Det var sent på året i fjor at han var på visning første gang i lokalet.

Perfekt beliggende på hjørnet av senteret, rett ved bussholdeplass og T-bane, mener bareier Kenneth Simonsen om Lun. Foto: Anders Høilund
Perfekt beliggende på hjørnet av senteret, rett ved bussholdeplass og T-bane, mener bareier Kenneth Simonsen om Lun. Foto: Anders Høilund

Utelivsbaronen Atle Antonsen

Kenneth Simonsen startet i utelivsbransjen i 2009, med rockepuben Bonanza på Youngstorget. Nå eier han flere steder, blant annet Postkontoret og Human mote på Tøyen. Meyers Bar på Grünerløkka eier han sammen med komiker og skuespiller Atle Antonsen.

Antonsen er med på Lun også. Antonsen har med sine tjue år i nabolaget lenger ansiennitet på Hasle enn Simonsen. På kort tid har han vært med å starte opp flere barer i Oslo.

— Du er jo i ferd med å bli utlivsbaron. Hva tenker du om det?

— Nå kan jeg le av de som bare har en eneste bar, sier han spøkefullt.

Tredjemann i eiertroikaen hos Lun, er Frode Jacobsen, mest kjent som bassist i bandet Madrugada. Selv om han var på turné i tyrkiske Istanbul, var han til stede musikalsk over høyttaleranlegget.

40 plasser inne, 40 plasser ute

— Det er mange som bor rundt her som har takket oss de første dagene vi har holdt åpent. Nå som sola begynner å varme, blir det mulig å ta en utepils her på Hasle også, sier Simonsen.

— Snart har vi en markise over uteplassen, og vi holder fortsatt på å installere ting som skal på plass, noe som er gøy å drive med. Jeg har funnet lamper på Finn.no og bøker fra et advokatfirma. Mer nips og mer grønt skal på plass, forteller Antonsen.

Lun er fortsatt i innkjøringsfasen. Blant annet mangler kroker under bardisken. Antonsen mener de egentlig burde startet med krokene og bygd baren rundt disse. — Jeg ber om forståelse for at akkurat den viktige detaljen mangler.

Store byggeprosjekter

Eierne er ikke redde for at Lun skal bli som en enslig liten kro ute på prærien. Tidligere var det industri, gartnerier og siden et digert snødeponi på Hasle. I dag flytter familier inn i nye leiligheter på Løren og Ensjø, og det er hektisk bygging av boliger i Ensjøbyen.

— Vi ligger litt ute i omlandet nå, men det bygges og planlegges boliger rundt hele Hasle, Løren og Ensjø. Det er klart det er behov for en bydelskro som Lun, sier Antonsen.

Powered by Labrador CMS