Theodor Kramarics skåret seiermålet mot Asker 2. Nå blir han flyttet opp fra juniorlaget til A-laget hos Skeid. Foto: Anders Vindegg
Theodor Kramarics skåret seiermålet mot Asker 2. Nå blir han flyttet opp fra juniorlaget til A-laget hos Skeid. Foto: Anders Vindegg

Skeids nye stortalent vokste opp noen langpasninger fra Nordre Åsen

Theodor Kramarics (18) har spilt fotball på Skeidbanen fra før han begynte på skolen. Nå blir han hentet opp og får sjansen til å vise seg på A-laget.

Publisert

Theodor Markus Wilhelmsen Kramarics (18) bor bare et par langpasninger unna Skeids hjemmebane på Nordre Åsen. Hans første møte med klubben var som femåring i det som kalles "Velkommen til fotball". Nå er Kramarics flyttet opp i Skeids A-stall.

— Theodor er, selv om han har et par år igjen som junior, vår beste midtbanespiller. Da A-lagets  Deni Hasanagic valgte å satse mer på studier og gikk til Kvik Halden, flyttet vi opp en junior til hans plass, sier juniorlagets trener Steffen Andersen (33)

Ødelegger ikke treningene

— Jeg har hospitert på A-lagstreningene, og jeg mener jeg er god nok for ikke å ødelegge treningene deres, sier Kramarics med kledelig ydmykhet.

— Det er klart at tempo er mye større i 2. divisjon enn i juniorkampene. Dessuten må vi spille med større sikkerhet. Poengene teller så uendelig mye mer i 2. divisjon, at vi ikke kan ta de samme frekke riskene som på juniorlaget. Det fysiske har ikke vært noe problem, synes jeg, sier Kramarics.

Ny satsing på juniorlaget i Skeid

Etter et par år med svakere resultater er Skeids juniorlag igjen med i toppen av interkrets-serien, som er en øverste divisjon i juniorfotball. Dessuten har veldig mange av de 23 juniorene fått prøve seg blant seniorene på Skeid 2 i 4. divisjon.

— Da jeg overtok Skeids juniorlag sist vinter, ønsket både klubben og jeg å satse på å få juniorlaget opp i toppen igjen. Nå har vi en gruppe spillere vi kan satse videre på. Våre beste juniorer spiller nå på et lag som får god matching gjennom interkretsserien, og ved å spille for Skeid 2 i 4. divisjon, forteller trener Andersen.

Theodor Kramarics skårer for Skeid 2 i den siste kampen før en kort sommerferie. Foto: Anders Vindegg
Theodor Kramarics skårer for Skeid 2 i den siste kampen før en kort sommerferie. Foto: Anders Vindegg

Siste kamp før ferien for Kramarics var for Skeid 2 mot Askers andrelag i 4. divisjon. Theodor Kramarics utmerket seg ved å bli matchvinner etter en kontant scoring. På minussiden var balltapet som førte til Askers redusering. Vårsesongen ble så avrundet med et gult kort i sluttsekundene.

Følger i Daniel Braatens fotspor

Det er mange spillere som har gått fra juniorlaget via Skeids A-lag og videre ut i verden. Daniel Braaten har spilt i Premier League i England og i fransk toppdivisjon, men han startet som liten gutt i Skeid. Andre lokale spillere som gått gradene i Skeid og som har spilt profesjonelt i større fotballnasjoner enn Norge, er Mohammed Abdellaoue og nåværende assisterende trener for Skeids A-lag, Morten Berre.

Theodor Kramarics er den første spilleren født på 2000-tallet i Skaids A-stall. Foto: Anders Vindegg
Theodor Kramarics er den første spilleren født på 2000-tallet i Skaids A-stall. Foto: Anders Vindegg

—Hvor langt jeg kan nå, det vet jeg ikke. Vi får se. Jeg vet heller ikke hvor realistisk det er å få spille seriekamper på A-laget  allerede i år, sier Theodor Kramarics. Debuten på A-laget fikk han allerede i treningskampen mot Ull/Kisa 15. juli. Han fikk spille 45 minutter i kampen Skeid vant 3-1.

En annen spiller på Skeids A-lag som har fulgt klubben siden han møtte opp på Skeidbanen i "Velkommen til fotball" er den superhurtige backen Sulayman Bojang (20). Bojang forlater Skeid etter sesongen for å spille eliteseriefotball for Sarpsborg 08. Flere eliteserieklubber sloss om Sinsenguttens tjenester for 2019.

Skeid på toppen av tabellen

Skeids A-lag, under trener Tom Nordlies ledelse, ligger på topp i 2. divisjon. Det skiller dog bare ett fattig poeng mellom de fire øverste lagene. Skeid har ennå ikke tapt en seriekamp denne sesongen, og målforskjellen etter fem hjemmekamper på Nordre Åsen er imponerende 14-1 etter vårsesongen.

Etter vårsesongen leder Skeid har Skeid ett poengs ledelse i 2.div. avdeling 2
Etter vårsesongen leder Skeid har Skeid ett poengs ledelse i 2.div. avdeling 2

2.divisjon sparkes i gang etter ferien helga 21-22 juli. Skeid åpner med bortekamp mot Bryne på Jæren i morgen, og første hjemmekamp er lørdag 28 juli mot Fløy. Terminlista kan du se her.

Powered by Labrador CMS