1-0, Johnny Buduson blir matchvinner etter å ha ekspedert Napoleon Romsaas geniale pasning i mål.

Skeid filleristet opprykksjagende Ranheim

Skeid har ofte spilt jevnt, men tapt mot topplagene i 1.divisjon denne sesongen. Både Brann, Stabæk og Start har slitt med å dra seieren i land mot Torshov-laget. Mot Ranheim holdt det endelig helt inn for Skeid.

Johnny Budusons mål etter 33 minutter ble utrolig nok kampens eneste. Ousmane Diallo vant ballen for Skeid dypt inne på egen banehalvdel. Han spilte til Bendik Rise, som satte fart mot motstanderens mål. Buduson åpnet ranheimforsvaret ved å trekke til venstre. Rise sendte ballen mot høyre hvor Jacob Napoleon Romsaas tok i mot, og sentret tilbake til Buduson som lett kunne sette ballen over målstreken til 1-0. Et mønsterangrep.

Spenning til siste sekund

Buduson hadde selv en kjempesjanse allerede etter ni minutter, men klarte ikke å putte ballen mellom beina på Ranheims danske keeper Nicklas Frenderup.

I andre omgang ventet alle på at Ranheim skulle overta taktpinnen i kampen, men det skjedde ikke. I stedet var det Skeid som kjørte showet. Bare fotballgudene kan forklare hvordan det ikke sto mer enn 1-0 da kampen gikk inn i overtiden. Dermed levde kampen til det siste spark på ballen.

Rise, Romsaas og Buduson feirer 1-0-målet. Marcus Melchior (til venstre bak) og Maxwell Effiom vil også være med.

Skeids akilleshæl

De siste minuttene av kampen har vært Skeids akilleshæl hele sesongen, men denne gangen holdt laget buret rent. Dommer Svein Tore Sinnes la til nesten åtte minutter. Hvor han fant rom for det er et mysterium. 1-0 til hjemmelaget sto seg helt inn.

— Vi vinner fortjent, jeg tar meg den frihet og påstår det, sa Skeids trener Gard Holme etter kampen, mens han dårlig nok forsøkte å skjule seiersgliset.

— Vi har stadig blitt bedre, og vi har lært av erfaringene gjennom sesongen. Jeg var faktisk ganske rolig, også helt mot slutten. Ranheim er et spillende lag, og det blir et annet forsvarspill enn mot for eksempel Raufoss, sa treneren.

Han ristet på hodet etter 33 sekunder, men utover i kampen ble det klart at trener Gard Holmes elever har tatt et skritt i riktig retning.

God debut

Han var også godt fornøyd med debutant Maxwell Effiom, som spilte fra start, og som gav Skeid mer å spille på offensivt. Effiom kom til Skeid som klubbløs, men har tidligere spilt for Sandnes/Ulf i 1. divisjon.

— Maxwell var god han. Han kan tilføre laget både fart og positiv energi, sa Holme.

Meget god venstreback

Nylig ble det også klart at Ousmane Diallo Toure hadde signert en langtidskontrakt med Skeid. Diallo kom fra Vålerenga i vinter, og hadde fått fire innhopp i 1.divisjon før Ranheimkampen.

— Det var godt å endelig få spille fra start. Det var en tøff match, men vi sto sammen hele tida, og spilte godt både offensivt og defensivt, sa han etter kampen. Diallo spilte meget bra fra sin posisjon som venstreback. Med hurtighet og teknikk var han en av banens aller beste spillere.

Svært gode var også Skeidoksene som sang som et godt blandet mannskor, spesielt i andre omgang. Tilreisende ranheimsupportere var skuffet etter kampen, men de gjorde en god innsats i å støtte laget sitt.

Ousmane Diallo Toure var stolt og fornøyd etter kampen. Det var hans første kamp fra start i 1.divisjon. Nå har han skrevet langtidskontrakt med Skeid

Spillere ut og spillere inn

Skeid har i de siste dagene sagt farvel til keeper Anders Gundersen, og til spissen Gabriel Andersen. Det arbeides med å få nye spillere inn, men Skeid vil være nøye med spillerne som skal inn på laget. Skeid fisker etter spillere i den samme dammen som Rosenborg og Brann, men kan på ingen måte konkurrere med det økonomiske agnet som disse klubbene frister med.