Tøff seriestart for Vålerenga hockey. Tre ettmåls tap på tre kamper. Foto: Atle Enersen

Blytung seriestart for Vålerenga Hockey

Publisert

Oppløftende spill fra Vålerenga hockey, men iskrigerne fra Oslo øst har fått en tøff seriestart med tre strake ettmåls tap.

I den mye omtalte serieåpningen 8. september, mot Storhamar, som var lagt til Fjellhallen på Gjøvik, ble det tap 4-3. Storhamar var det førende laget, men VIF kjempet heroisk. På stillingen 3-3, med bare tre minutter igjen av 3. periode, avgjorde en ekte Vålerenga-gutt kampen for Storhamar.

Robin Dahlstrøm ble den store helten for bortelaget. Selv om det ble tap for VIF var folket enige om at det hadde vært en flott opplevelse og en bra kamp, med hele 5142 tilskuere. Med chartret supportertog, flere busser og privatbiler, hadde i overkant av 1000 VIF-supportere tatt turen til Gjøvik. I etterkant har Vålerengas ledelse uttalt til Oppland Arbeiderblad at klubben vil vurdere å legge flere kamper til Fjellhallen denne sesongen.

Storhamar fra den innledende seriekampen mot VIF. Foto: Atle Enersen

Skuslet bort 4-1 ledelse

I den første bortekampen tok VIF raskt ledelsen 3-0 mot Lørenskog. Da trodde nok spillerne, og supporterne, at det skulle bli en enkel seier.

Men Lørenskogs trener, legenden Kenneth Larsen, med 470 kamper for VIF, tok en time-out og må ha trykket på de rette knappene. For Lørenskog overtok alt av spill, med stor innsats over hele fjøla.

De startet opphentingen, og mot slutten av 2. periode tok de ledelsen 5-4. En ledelse de beholdt kampen ut. Betegnende for svak innsats av VIF var at de bare hadde et skudd på mål i 2. periode.

Oppløftende spill, men surt tap mot Frisk

Det første hjemmekampen i Furuset Forum ble en tett og spennende kamp mot laget som vi i VårtOslo har tippet som seriemestere.

Tobias Lindström sendte VIF i føringen i en 1. periode som var sesongbeste for VIFs del. Men utvisninger skulle avgjøre kampen. Frisk har noen nye nord-amerikanere på laget, og de vet å utnytte overtallspill. Frisk vinner kampen 2-1 etter to overtallsmål.

Status for spillertroppen

Anders Myrvold gjorde et overraskende comeback etter seks år borte fra ishockeyen. Den 42-år gamle back-kjempen spilte den første kampen mot Storhamar.

Men allerede forrige mandag kom meldingen om at han la opp for godt. Det visste seg å ikke være mulig å kombinere full satsing på ishockey med jobb og familie.

Samtidig er backen Anders Braavold fortsatt syk. VIF har hatt et ønske om å forsterke med en utenlandsk back. Kilder nær klubben kan fortelle til VårtOslo at klubben nå har en bestemt spiller på gang, og at man håper han skal være klar snart. Det skal dreie seg om en med erfaring fra svensk ishockey.

Ellers er det bare forwarden Jonas Oppøyen som er skadet. Men han skal prøve seg på istreninger igjen inneværende uke.

Publikum svikter VIFs hjemmekamper i Furuset Forum

VIF har vært bortskjemte med gode publikumstall de siste sesongene på Jordal Amfi, godt hjulpet av TV-suksessen Iskrigerne.

Siste hele sesongen på Jordal, sesongen 15/16, lå snittet på hele 2768. På de fem seriekampene som ble spilt i Forum forrige sesong var snittet nede i 661. Og i den første hjemmekampen søndag mot Frisk kom det bare 708 tilskuere.

Det er helt sikkert mange faktorer som spiller inn. Men det er ingenting i veien med Furuset Forum som match-arena. Alle plasser er gode plasser, og det er store og fine vrimlearealer bak tribunen.

Tett kampprogram

Inneværende uke spiller VIF tre kamper. Tirsdag 19. september borte mot Sparta, torsdag 21. september hjemme mot MS og lørdag 23. september borte mot Lillehammer.

Powered by Labrador CMS