Lyn feirer scoring i 1.-divisjonskampen mot Sandnes Ulf. Det endte 5-0 på Bislett torsdag.

Har bedre målforskjell enn byrival Vålerenga: Lyn herjet med bortesvake Sandnes Ulf og vant 5–0 på Bislett

Lyn briljerte i møte med bortesvake Sandnes Ulf og kunne vise til 5–0-seier på Bislett da 9. serierunde i 1. divisjon fotball ble avsluttet torsdag.

Anders Bjørntvedt Olsen scoret to av målene, Julius Skaug, Jacob Hanstad og Mathias Johansen hvert sitt. Seieren sendte Oslo-laget opp til 5.-plass på tabellen med bedre målforskjell enn byrival Vålerenga.

Lyn er ubeseiret i åtte seriekamper etter tapet for Moss i serieåpningen.

– Det er nydelig. Jeg er veldig glad for at vi scorer mål vi øver på, med innlegg og løp i boks. Jeg er også veldig fornøyd med at vi har tatt enda et nivå etter to opprykk, sa Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen til TV 2.

Lyn er fortsatt ubeseiret på hjemmebane etter sitt comeback på nivå to i norsk fotball. Sandnes Ulf har på sin tide tatt bare ett poeng på fire bortekamper og har tapt de to siste med sammenlagt 1–10. Lagets 24 innslupne mål er klart flest i divisjonen, og bare tre lag er bak Ulf på tabellen.

Mistet markering

Ulf innledet kampen bra, men Lyn tok ledelsen på et hjørnespark i det 28. minutt. William Sell vant i lufta, og Julius Skaug styrte ballen forbi keeper.

Ledelsen ble doblet i det 43. minutt etter et fint angrep. Jørgen Sjøl spilte vegg med Jacob Hanstad og raides på venstresiden. Olsen stanget innlegget i mål ved nærmeste stolpe.

– Det er tøft. Jeg føler det er en jevn fotballkamp, men så mister jeg markeringen på det første målet, og så er det for dårlig forsvar i boks på det andre, sa Tommy Høiland til TV 2 i pausen.

– Vi har muligheter. En kjapp scoring i 2. omgang så er vi der, fortsatte Høiland.

Målfest

Men det var Lyn som fortsatte å skape sjanser, og det kom tre mål til. Hanstad gjorde 3–0 da han i det 66. minutt løp mot nærmeste stolpe og nikket innlegget fra Håvard Meinseth i lengste hjørne.

Johansen gjorde 4–0 i det 82. minutt etter at Ulf mistet ballen rett utenfor egen 16-meter, og Olsen satte punktum på overtid. I tillegg til målene hadde Lyn også et skudd i tverrligger og to nettkjenninger som ble annullert for offside.

Sandnes Ulf får mandag besøk av serieleder Kongsvinger, mens Lyn gjester Raufoss.