Stort flottere spill enn det Skeid leverte før Bendik Rises 1–0-mål, må du til helt andre arenaer enn Nordre Åsen for å oppleve. Slik ser en fornøyd Rise ut.

Skeid med årsbeste i sommervarmen fikk sjokkstart: – Det var helt vilt

Skeid leverer årsbeste i kampen mot Strømmen, men gjør det spennende ved å ikke å ikke klare å omsette hundre prosent-sjanser i mål. Seks ganger var Skeid alene med keeper Sveinhaug i strømmenmålet, uten å få uttelling i mål.

Spillet Skeid viste i kampen mot Strømmen er årsbeste for trener Vilde Rislaas gutter.

I store deler av kampen er spillet lekent, det er høyt tempo, og spillerne viser kampglød og spilleglede.

At seieren ikke ble større enn 2–1, skyldtes et Strømmen som aldri gav opp, og et Skeid som tok foten av gasspedalen da seieren syntes sikker.

Ikke på plass fra start

I 24 graders varme var det Strømmen som kom best i gang med kampen. De kom til to store sjanser før det var gått to minutter.

Bare gode redninger fra Skeids keeper Marcus Andersen hindret Strømmens Jonas Bruusgaard og Younes Ames fra å skåre.

– Det var helt vilt. De første fem minuttene var vi ikke på plass, sier Skeids kaptein Per-Magnus Steiring etter kampen.

Per-Magnus Steiring raget flere hoder over de andre spillerne da han headet inn 2-0 for Skeid.

Etter å ha gitt supporterne denne sjokkbehandlignen kommer Skeid med i spillet, og overtar taktstokken ute på banen.

Etter 20 minutter kommer 1–0-målet. Målet kommer etter en hurtig og nøyaktig kontring.

Ulrich Ness driver ballen inn på Strømmens banehalvdel, der legger han den ut til venstre, hvor Keivan Ghaedamini kommer.

Han fortsetter i høyt tempo, og ti meter fra Strømmens dødlinje legger han ballen høyt inn foran mål. Der ballen daler ned, blir den møtt av en flyvende Bendik Rise som setter ballen i mål med innsiden av foten.

Dommer Kristian Kristiansen fikk plutselig mye å gjøre i andre omgang. Begge lags trenere fikk gult kort. Det fikk også Skeids assistent-trener Mats-Andre Kaland

Skeid bestemmer alt

Resten av omgangen handler bare om Skeid. Sulayman Bojang kommer alene med keeper, som redder.

Skeids spill Kabamba Kalabatama kommer forbi Strømmens forsvarere, og forbi keeper, men klarer ikke å få puttet ballen i nettet. Omgangen, hvor Skeid dominerte, ender 1–0.

Kampfakta:

PostNord-ligaen, avd. 2, Nordre Åsen: Skeid–Strømmen 2–1 (1–0)

Skeids lag: Marcus Andersen, Keivan Ghaedamini, Fredrik Flo, Per-Magnus Steiring, Luca Høyland-Torje Naustdal, Hassan Yusuf, Bendik Rise- Kabamba Kalabatama, Ulrich Østigaard Ness, Sulayman Bojang.

Innbyttere: Touré for Bojang, Åserud for Ness

20. min.: 1–0 Rise

55. min.: 2–0 Steiring

62. min.: 2–1 Gresvik Lunde

I andre omgang øker Per-Magnus Steiring til 2–0 på en heading etter corner. Da er det spilt litt mer enn 50 minutter på Nordre Åsen.

2–0-ledelsen er kjent for å være vanskelig. Det går ikke lang tid før Strømmen overtar banespillet. Etter en times spill reduserer Strømmen til 2–1.

– Jeg tror vi ubevisst la oss litt bakpå. Vi trakk oss litt unna, og våget ikke å fortsette det gode spillet vårt, sa kaptein Steiring etter kampen.

Strømmen gir aldri opp

Trener Vilde Rislaa fortalte at hun hadde minnet spillerne om at Strømmen er et lag som aldri gir opp.

– I dag var det viktig å stå på helt ut, sa Rislaa, som var godt fornøyd med tre poeng i maisola.

Av Skeids spillere likte vi godt Kalabatama på topp. Den opprinnelige Bjørnevatn-spilleren kjempet for hver ball, og var så nær, så nær å skåre sitt første spillemål for Skeid. Hassan Yusuf, kaptein Steiring og Luca Høyland spilte også kamper det bør stå respekt av.

Skeid er i toppen av tabellen i 2.divisjon, a poeng med Kjelsås og Eidsvoll Turn.

– Vi er der vi ønsker å være rent poengmessig, men vi kan utvikle spillet vårt til å bli enda bedre, sa en optimistisk kaptein Steiring etter kampen.