Marit Christensen døde natt til fredag, opplyser familien til NRK. Her er hun avbildet i 2013 i forbindelse med lanseringen av boken «Moren. Historien om Wenche Behring Breivik».

Tidligere NRK-journalist og Oslo-borger Marit Christensen er død

Den forhenværende NRK-journalisten og korrespondenten i Moskva, Marit Christensen, gikk bort natt til fredag. Christensen ble 73 år gammel.

Publisert

Marit Christensen døde natt til fredag på Ullevål sykehus etter kort tids sykdom, sier familien til NRK.

Christensen, født i Oslo i 1948, var journalist, programleder og forfatter, men er for de fleste mest kjent som NRKs Moskva-korrespondent med kallenavnet «Moskva-Marit».

Christensen startet i NRK i 1977. Hun jobbet med nyheter og politikk før hun i 1984 tok over for Hans-Wilhelm Steinfeld og ble kanalens første kvinnelige Moskva-korrespondent. Stillingen hadde hun fram til 1989.

Slet med hjerteproblemer

– Dette var en veldig trist melding å få. Jeg husker hennes som en musikalsk dame, og ei som var fantastisk flink i russisk, sier Steinfeld.

Christensen har skrevet flere bøker, blant annet det «Moren», et omdiskutert portrett av moren til Anders Behring Breivik.

Årsaken til dødsfallet er ikke kjent. De siste årene har hun slitt med hjertet og har hatt to hjerteinfarkt. Det siste utviklet seg til hjertesvikt.

I et portrettintervju med VG i mars sa hun at hun slet med å bli gammel og være syk samtidig.

– Det er ikke greit å bli gammel og syk. Gammel er greit nok. Men ikke syk samtidig. Det anbefaler jeg ingen, sa hun.

Powered by Labrador CMS