Den britiske kunstneren Amandeep Singh har gjort det lyst og trivelig. Foto: Skanska

I en av Oslos tristeste gater har en kunstner fra London fått boltre seg på en 100 meter lang vegg

På en enorm vegg ved Vaterlands bru, har den britiske kunstneren Amandeep Singh fylt de grå flatene med glade og lysende farger.

Publisert

Ved Vaterlands bru i Lakkegata 3, der ølbula Stargate lå, har den britiske kunstneren Amandeep Singh fått boltre seg på den rundt 100 meter lange veggen. Sammen med to eritreiske ungdommer, Simon og Benjamin, har han malt et bylandskap. Jobben tok åtte, lange dager.

Slik så det ut på veggen før den ble malt. Foto: Skanska

– Jeg ønsker å kommunisere med dem som går forbi. Jeg ønsker å gi de forbipasserende noen hyggelige budskap og, ikke minst, glade og lysende farger, sier Amandeep Singh.

Singh er ikke helt ukjent med å male veggene i Oslo. Det er han som står bak det digre veggmaleriet på Vippa.

Amandeep Singh med assistentene Simon og Benjamin. Foto: Skanska

Utvikler Grønland rundt Akerselva

Det er Skanska som har finansiert prosjektet. De ønsker å utvikle området i nærheten av der de har flyttet kontorene sine.

– Etter at vi flyttet hovedkontoret til Sundtkvartalet i Lakkegata 53, har vi satt i gang ulike prosjekter for å bidra til utvikling av nettopp dette området. Vi kan ikke flytte nabolag, men vi kan bidra til å utvikle det, sier spesialrådgiver for sosial bærekraft i Skanska, Eline Friis.

Kunstner Amandeep Singh og prosjektleder Eline Solheim. Foto: Skanska

Firmaet har vært med å bygge en bro over Akerselva, i samarbeid med Entra og Oslo kommune, og har et tett samarbeid med Kirkens Bymisjon.

– Arbeidsomt, men gøy

Kunstprosjektet ble initiert som et mulig prosjekt i en workshop for tre år siden, med naboer, lokalpolitikere og næringsliv på Grønland.

Prosjektleder Eline Solheim har på rekordtid satt ut i livet et prosjekt som så ut til å bli skrinlagt. – Det var litt mer jobb enn jeg hadde trodd, men fantastisk gøy når det blir så bra, sier Eline Solheim.

Powered by Labrador CMS