Nå kan Oslos badefans flokke til Sørenga igjen! Foto: Katrine Lunke / Wikimedia Commons

Nå kan du bade på Sørenga igjen

Sperringene som ble satt opp på Sørenga i går forut for et kloakutslipp i Alnaelva er fjernet. Det er trygt å bade igjen.

Publisert

– Dette er gode nyheter. Det varslede utslippet i forbindelse med arbeider på Follo-banen har vært så ubetydelig at det ikke påvirker badevannskvaliteten. Så nå er Sørenga åpnet umiddelbart for folk som vil ta en morgendukkert, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i bymiljøetaten til Aftenposten.

Utslippet skjedde natt til i dag i Alnaelva, som har sitt utløp like sør for den svært populære badeplassen på Sørenga.

Hvor lenge Sørenga skulle stenges var uklart i går. Det var den andre stengingen denne sommeren. Forrige gang var imidlertid ikke utslippet kontrollert. Da var det et oljeutslipp fra Oslo sporveier som lakk ut i Alnaelva, og deretter rant rett ut i Oslofjorden.

Oljeutslippet i Alnaelva tidligere i år rant rett ut i fjorden og førte til at Sørenga sjøbad ble stengt inntil oljesølet var ryddet opp. Foto: Christian Boger

Nytt utslipp om fire dager

– Utslippet ble helt ubetydelig og fikk ingen betydning for vannkvaliteten, sier Kongsteien til Aftenposten. Til avisen sier han at Bymiljøetaten vil fortsette å ta prøver fra badevannet og ha ekstra målefrekvens i indre havn.

Neste varslede utslipp er om cirka fire dager, men Kongsteien følger seg trygg på at det skal gå bra.

– Vi har nå erfart at dette klarer Vann- og avløpsetaten godt å håndtere. Det er ikke sikkert at vi kjører like høy beredskap på et utslipp ved neste operasjon, sier Kongsteien.

De planlagte kloakutslippene til Bane Nor henger sammen med arbeidet med Follobanen, som først og fremst handler om å anlegge et dobbeltspor for tog mellom Oslo og Ski og dermed tilrettelegge for halvert reisetid.

Powered by Labrador CMS