Oslo 20230908. Åpningsseremonien av høstutstilling 2023 på kunstnernes hus.
Høstutstillingen er verdt et besøk. I år har også Odd Nerdrum fått slippe til.

Ti tips til Oslo-aktiviteter i høstferien

Høstferien duver over byen vår, og mange har en uke til rådighet. Da er det på tide å finne på noe. Sjekk disse ti tipsene.

Publisert

Det begynner å bli lenge siden høstferien ble brukt på å plukke poteter, slik tanken bak den en gang var. De fleste tilbringer nok denne uken med langt triveligere aktiviteter, og om du ikke har planene klare ennå, her er noen gode tips til både små og store.

Ola Narr 

    Den store, og for mange, litt bortgjemte parken rett ovenfor Carl Berner er et perfekt sted å ta med seg barna en dag det er fint vær. Her er det flott utsikt over byen, og den er skreddersydd for piknik.

I tillegg er det en stor og fin lufte- og lekeplass for hunder i det ene hjørnet av parken.

Gåtur langs Alnaelva

Med en lengde på 15 km er Alnaelva byens lengste elv, og man kan gå langs store deler av den fra Grorud T-bane til Kværner i sentrum.

Akerselva i høstdrakt
Akerselva i høstdrakt

Turen er lettgått og godt tilrettelagt med trapper og gelendere. Forvent kulturlandskap, boligområder og skogsområder.

Marked

Det klassiske søndagsmarkedet ved Blå er et must for deg som liker å rusle blant nips med en kaffe og en vaffel i hånda. Her kan du handle klær, smykker, kunst og diverse brukt, eller bare se på livet.

Blå i Brenneriveien
Hver søndag er det marked på Blå i Brenneriveien på nedre Grünerløkka.

Bonustips: Det litt mindre, men like koselige søndagsmarkedet i Birkelunden på Grünerløkka.

Vålerenga og Kampen

Her kan du gå i historiske omgivelser blant små trehus. Thorbjørn Egners Kardemomme By var i sin tid inspirert av stedet, og Egner har sin egen hedersplass på torget.

Også kjeltringene i Olsenbanden holdt til på Kampen, nærmere bestemt Ullensakergata 1.

Arbeidermuseet på Sagene

Her kan man lære mer om arbeider- og industrihistorien til byen vår. Gratis Sagenevandring hver lørdag og søndag kl. 12 og 14.

Frem til 8. oktober står også fotoutstillingen Kjære Akerselva, av Torbjørn Moen i museet.

Stovnertårnet

Rett utenfor Stovner sentrum finner du Stovnertårnet – Norges lengste tårn. Tårnet er en gangbane på 265 meter med slak stigning, som er lett for de aller fleste å gå opp.

Fra Stovnertårnet kan du se utover hele byen. Absolutt verdt et besøk.

På toppen, som er 15 meter over bakken, er det fin utsikt over fjorden. Tårnet er alltid åpent og alltid gratis, og er et flott utgangspunkt for turer i nærområdet.

Damstredet og Telthusbakken

Dette sjarmerende og godt bevarte strøket på Fredensborg fungerte opprinnelig som en hovedvei mellom fattige øst og rike vest på 1700-tallet.

Damstredet på Fredensborkg
Idylliske Damstredet på Fredensborg

Nå bor det barnefamilier i de koselige trehusene, og det føles nesten som om man er i en annen by når man slentrer gjennom dette historiske strøket. I tillegg er det bilfritt.

Sørli besøksgård

En kort gåtur fra T-banestasjonen på Bøler eller fra utfartsparkeringen på Haraløkka finner du Sørli gård.

Gård. Nøklevann rundt
Sørli besøksgård har åpent tun lørdager kl 10-15.

Her kan man hilse på griser, høns, sauer og kaniner. Smøre med seg matpakke og spise den på tunet på gården er også et godt tips. Gården holder åpent fra kl. 10 til 15 fredag og lørdag.

Teknisk museum

Om været ikke klaffer eller om det ikke frister med utendørsaktiviteter, er Teknisk museum på Kjelsås et godt alternativ.

I høstferien er det LEGO som gjelder, og museet byr på blant annet Vitenshow, Lego-utfordringer, besøk av roboten ISAK og kåring av beste Legobygg.

Åpent fra kl. 10-17 alle dager utenom torsdag, da er det åpent til kl. 19.

Høstutstillingen

På kunstnernes hus arrangerer Norske Billedkunstnere Høstutstillingen for 136. gang. Alle arbeidene som stilles ut er håndplukket av Den Nasjonale Jury, som sitter i to år av gangen.

Utstillingen står til 15. oktober. Åpent tirsdag til søndag fra kl. 11-18, torsdag 11-19.

Powered by Labrador CMS