Stavanger 20231121. Vålerengas Martin Røymark under ishockeykampen mellom Stavanger Oilers og Vålerenga i DNB arenaFoto: Carina Johansen / NTB
Vålerengas kaptein Martin Røymark har vist hvor verdifull han er i de to siste semifinalene mot Stavanger Oilers.

Super-kapteinen satte tonen da Oilers ble senket. Nå har Vålerenga matchball i neste semifinale

Kaptein Martin Røymarks to tidlige scoringer la grunnlaget da Vålerenga slo Stavanger Oilers 3-2 i NM-semifinalen i ishockey mandag. Oslo-klubben snuser på finalen.

Seieren på bortebane betyr at Oslo-klubben leder 3-2 i kamper i semifinaleserien. Dermed holder det med seier hjemme i Jordal Amfi for å sikre seg finalebilletten.

Kaptein Martin Røymark scoret kampens to siste mål da Vålerenga slo Stavanger 4-3 etter forlengning i kamp nummer fire på Jordal sist lørdag.

Mandag fortsatte Vålerengas rutinerte kaptein der han slapp i forrige semifinale.

Fire strake scoringer

Kun fem minutter og 50 sekunder var spilt da veteranen sendte gjestene i ledelsen i Stavanger, og hjemmepublikummet hadde knapt svelget skuffelsen før Røymark satte inn sitt fjerde strake mål i semifinaleduellen.

2-0-scoringen kom etter seks minutter og 24 sekunder etter et stygg pasningsfeil av hjemmelagets Dan Kissel.

– Dette var veldig bra. Det var noe helt annet enn de andre matchene. Så gjelder det å holde det oppe. Vi kan ikke tillate og slippe oss ned, sa tomålsscoreren til TV2 etter åpningsperioden.

– Hadde litt panikk

– Det var utrolig deilig å vinne denne kampen. En helt sjuk lagseier, sa Vålerengas Thomas Olsen etter kampslutt.

– Vi hadde litt panikk i annen periode, men rir det i land i den tredje. Det var seieren vi kom hit for, la han til.

Oilers Dan Kissel fikk imidlertid rettet opp noe av det som førte til Røymarks 2-0 scoring da han var reduserte for vertene midt i midtperioden.

Det var fullt fortjent etter et voldsomt Oilers-press. Rogalendingene kunne da fort scoret både én og to ganger til.

To stolpetreff ble det blant annet i annen periode.

Kan avgjøre på Jordal

I stedet for utlikning var det Vålerenga som scoret først i tredje periode ved Alex Dostie. Thomas Olsen var våken og fant lagkameraten på blankt mål.

Oilers svarte umiddelbart ved Mattias Trettenes og tente håpet, men nærmere kom ikke hjemmelaget utlikning og forlengning.

Det hjalp heller ikke å ta ut målvakt Henrik Holm i sluttminuttet.

Vålerenga red av det som ble en liten storm i sluttminuttene og kunne juble for å ha skaffet seg matchball i semifinalen.

Den kommer onsdag på Jordal Amfi.

Storhamar er allerede klare for sin femte strake NM-finale etter å ha slått Frisk Asker 4-1 i kamper i sin semifinale.