Vålerenga tok seg enkelt til semifinalene i hockeysluttspillet lørdag kveld.

Stjernen ble endelig parkert av semifinaleklare Vålerenga: – Ekstra morsomt å slå ut gamle lagkamerater

Det tok fem kvartfinaler, men endelig er Vålerenga hockey klare for semifinale og fortsatt "bøttejakt" i årets hockeysluttspill. – Det er herlig å være i semi'n, sier tomåls-scorer Thomas Olsen.

Torsdagens blemme borte i plankebyen ble fort glemt da Vålerenga-gutta tok grep i lørdagens femte semifinale fra start. Derfra og inn hadde østkantgutta full kontroll over kampen, og kan nå dermed forberede seg på semifinalespill i påskehelga mot Stavanger.

– Det spiller ingen rolle hvem vi møter. For å ta hjem kongepokalen må vi slå alle, sa banens bestemann Thomas Olsen til VårtOslo etter kampen, og før det ble klart hvem semifinalemotstanderen ville være.

– Absolutt fortjent

For Vålerenga-løper Alex Dostie har kavrtfinaleserien vært litt ekstra spesiell. Han har nemlig spilt mot mange gamle kjente etter fjorårets opphold i Stjernen.

– Det er jo litt ekstra morsomt å slå ut Stjernen. Jeg kjenner jo halve laget fra før, smiler kanadieren.

Alex Dostie
Alex Dostie var med på å sende gamle lagkamerater ut av sluttspillet lørdag kveld.

Han var som lagkamerat Olsen godt fornøyd med lørdagens avansement.

– Det er veldig godt å ha kommet seg videre, og jeg synes så absolutt det er fortjent at vi går videre, mener Dostie.

– En solid serie

Etter to strake og solide seire så det komfortabelt ut for Vålerenga å kunne gå gjennom kvartfinaleserien uten tap, men slik ble det ikke.

En liten dipp i form etter de tre åpningskampene, gjorde avansementet litt vanskeligere enn det først kunne se ut til at det skulle bli.

– Jeg synes likevel vi gjør en god serie, og har funnet tilbake til det spillet vi ønsker å ha, sier Thomas Olsen.

Mathis Olimb og Martin Røymark
Veteranene Mathis Olimb og Martin Røymark kunne slippe jubelen løs lørdag kveld.

Han er glad for at det nå ikke blir flere kvartfinaledyster i år.

– Det skal bli godt å få hvilt beina og restituert litt før semifinalene smeller i gang, påpeker han.

To kjappe mål ga trua tilbake

Etter å ha gått på en skikkelig blemme borte i Fredrikstad torsdag kveld, var det viktig for iskrigerne å få avslutta kvartfinaleserien hjemme på Jordal lørdag kveld. Åpningen på kampen ble derimot ingen stor forestilling fra noen av lagene, og det var lite som tydet på at det var en svært viktig kamp i gang ute på østkantens isparkett.

Først da Stjernen fikk en utvisning med seks og et halvt minutt spilt, skulle det bli litt hett rundt stengene til Stjernen-keeper Preben Arntsen. Den store helten fra torsdagens møte de to lagene i mellom holdt likevel buret reint.

Thomas Olsen
En knestående Thomas Olsen setter sin første puck for kvelden bak Stjernen-keeper Preben Arntsen.

Like etter utvisningen var over klarte så ikke Arntsen å holde buret rent lenger, da en knestående Thomas Olsen kunne smelle inn ledermålet for hjemmelaget. Og toppscorer Olsen skulle fortsette å produsere tidlige målpoeng da han like etter satt opp Markus Søberg for kveldens andre Vålerenga-scoring.

De to scoringene ble for øvrig også målbeholdningen i en periode hvor gutta i kongeblått hadde et godt tak på motstanderen.

Olsen i poenghumør

Da lagene gikk i garderoben etter de første 20 minuttene var målscorer Markus Søberg ikke helt fornøyd med det han og laget hadde prestert defensivt i starten av kampen, og den trenden skulle holde seg i starten av midtperioden hvor gjestene fra Østfold klarte å skape et lite trykk mot Tobias Breivold i Vålerenga-buret.

Mål ble det dog ikke for gjestene, og de lyktes heller ikke da de etter vel fem minutters spill etter hvert fikk muligheten til å spille med to mann mer på isen grunnet utvisninger hos iskrigerne. Rett etter at utvisningen var over, skulle så Vålerenga-spillerne finne tilbake til målappetitten fra den første perioden igjen, og Thomas Olsen kunne med sitt andre mål for kvelden sende gutta fra Oslo øst opp i en tremåls-ledelse.

Martin Røymark
Stjernen-keeper Preben Arntsen var den store spilleren i Stjernehallen torsdag. Lørdag var han ikke like bra, men her redder han akrobatisk fra Martin Røymark.

Med to minutter igjen av perioden fikk Stjernen en liten livslinje ved at storscorer John Piccinich, ut av intet, satte en redusering inn bak en udekket Tobias Breivold i Vålerenga-målet. Det skuddet burde så absolutt "Tuben" ha tatt.

Den korte tiden som gjenstod gjorde likevel at østkantgutta kunne gå til siste hvil med en relativt komfortabel tomåls-ledelse.

Plankekjøring til semifinale

Fikk gjestene et ørlite håp om å komme tilbake i kampen i løpet av midtperioden, ble det håpet effektivt stoppet etter snaut fire minutters spill av den siste. Da kunne Mika Partanen i overtall til slutt sette pucken i Stjernen-buret, og med det ta tilbake Oslo-lagets tremåls-ledelse i kampen.

Og i nok et overtall tre minutter senere kunne veteranen Mathis Olimb øke ledelsen til 5-1 for de kongeblå.

Det ble den siste scoringen i en kamp hvor hjemmelaget nok en gang hadde god kontroll på det Stjernen-spillerne hadde å komme med. Dermed er det klart for semifinaler og forhåpentligvis finaler for østkantgutta ut over våren.

Vålerenga - Stjernen=  5 - 1 (2-0,1-1,2-0)

Jordal Amfi

2956 tilskuere

Hoveddommere: Karl Johan Marcus Vinnerborg / Karl Erik Robert Öberg Hallin

1.per: 1-0 (09.36) Thomas Olsen (Jørgen Karterud / Sebastian Johansen) 2-0 (12.24) Markus Søberg (Olsen / Tommi Taimi)

2.per: 3-0 (29.18) Olsen (Stian Solberg) 3-1 (38.10) John Piccinich (Grant Mismarsh)

3.per: 4-1 (43.40) Mika Partanen (Martin Røymark / Alex Dostie) 5-1 (46.30) Mathis Olimb (Røymark)

Utvisninger: VIF: 3x2min STJ: 3x2min