Oslo 20220915. Stjernens Alex Dostie og keeper Tobias Johansen Breivold under eliteseriekampen ishockey mellom Vålerenga - Stjernen på nye Jordal Amfi.
Her skårer Alex Dostie, som da spilte for Stjernen, mål mot Tobias Breivold. Fra september i fjor.

Vålerenga ishockey signerer canadisk center (26): – Skal gjøre oss giftigere

Centeren Alex Dostie kom til Fredrikstad Stjernen fra Østerrike i 2022 og sørget for 63 poeng til laget i fjorårssesongen. Nå er han klar for Vålerenga ishockey.

Publisert

Alex Dostie skåret 15 mål og fikk 48 assister på 42 kamper for Fredrikstad Stjernen i forrige sesong, men ble skadet i skulderen rett før sluttspillet.

– Alex kommer hit for å gjøre en forskjell og skape mer målsjanser, samt være en ledende spiller i powerplay. Han skal være en poengspiller for oss, som gjør oss enda giftigere i vårt offensive spill. Han har spisskompetansen for å være en toppspiller i ligaen, sier hovedtrener Fredrik Andersson

Spilte for San Diego

Alex Dostie ble valgt i fjerde runde av Anaheim Mighty Ducks i NHL-draftet i 2016. Han spilte likevel ikke i hockeyens øverste liga, men bidro i stedet med 138 kamper for amerikanske San Diego Gulls i American Hockey League, på det nest høyeste profesjonelle nivået i USA og Canada.

Oslo 20220915. Vålerengas Stian Solberg t.h. og Alex Dostie t.v. under eliteseriekampen ishockey mellom Vålerenga - Stjernen på nye Jordal Amfi.
Her har Alex Dostie et uheldig møte med Vålerengas talentfulle back Stian Solberg.

Derfra gikk ferden videre til Innsbruck i Østerrike, i 21/22-sesongen, før han endte opp i Stjernen. Her spilte han inn 63 poeng for Fredrikstad-laget før han ble satt ut for resten av sesongen i starten av mars i fjor.

Ikke en stor spiller

Dostie er ikke stor, bare 178 cm høy og 79 kilo i matchvekt, men har til gjengjeld et godt overblikk.

I Vålerenga møter han backen og landsmannen Andrew Nielsen, som debuterte for Vålerenga mot Storhamar lørdag.

Det er ventet at Dostie debuterer borte mot Halden Comet 16. november.

Powered by Labrador CMS