Vålerenga hockey jubler.
Vålerenga-spillerne kune juble etter en sterk borteseier i Stavanger lørdag kveld.

Superseier gir Vålerenga en fordel inn i serieavslutningen: – Finnes ikke penger til å forsterke stallen, sier sportssjefen

Lørdagens seier borte mot Stavanger Oilers gjør at Vålerenga hockey er i ferd med å solidifisere sitt grep om andreplassen i årets hockeyserie. – I dag gjorde vi akkurat det vi skulle, sier visekaptein Mathis Olimb.

Publisert

Etter en fantstisk start på sesongen har det gått litt tråere for Vålerenga i det siste. Torsdagens knepne seier, etter straffeslagskonkurranse mot Lillehammer hjemme på Jordal, var kanskje årets dårligste kamp, men det ble ikke lang tid til å slikke sårene for iskrigerne.

Lørdag var det toppkamp borte på vestkysten mot de siste års beste norske hockeylag, Stavanger Oilers. Der slo gutta fra Sotahjørnet fryktelig tilbake og vant til slutt fortjent 3-2. Dermed ligger østkantgutta nå syv poeng foran Oilers på på tabellen. 

Det gir Fredrik Anderssons gutter en gyllen mulighet til å sikre andreplassen i årets serie, og dermed få en viktig hjemmefordel når sluttspillet starter i midten av mars.

– Vi hadde en herlig go i laget. I dag gjorde vi akkurat det vi skulle, sier en veldig fornøyd visekaptin Mathis Olimb til TV2 etter kampen.

– Vi kan spille veldig god hockey

Etter en seier, som like gjerne kunne endt som tap i en hard og relativt jevnspilt kamp, var Vålerenga-spillerne svært godt fornøyd med å ta med seg tre poeng hjem til hovedstaden.

– Dette var veldig godt. I dag viser vi at vi kan spille veldig god ishockey, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson til TV2 etter kampen.

Alex Dostie
Alex Dostie kunne virke smile over egen prestasjon i DNB Arena lørdag.

Etter seieren mente svensken at gutta hans er tilbake for fullt.

– I dag håper jeg gutta kjenner at de har gjort en veldig god og smart prestasjon, sier svensken.

Også tomåls-scorer Alex Dostie var svært fornøyd etter å vunnet i Stavanger.

– Det var virkelig på tide at vi vant en storkamp igjen, smiler canadieren.

Slurv ga Oilers overtaket fra start

Helt fra tidligere Oilers-spiller Markus Søberg mistet pucken farlig til Stavanger helt i starten av kampen, virket det som om tenninga hos gutta fra østkanten var mer skrudd på enn på lenge. Det skulle heller ikke ta lang tid før Alex Dostie kunne sende gjestene i ledelsen, etter at Stavanger-keeper Henrik Holm måtte gi retur på et sugende skudd fra backen Stian Solberg.

Den tidligere scoringen førte til at Fredrik Andersons gutter lenge fulgte rogalendingene tett gjennom den første perioden, og til og med kanskje var det beste laget ute på isen i DNB Arena. Et par slurv fra de blåkledte førte likevel til at hjemmelaget kunne gå til første pause med en litt ufortjent 2-1-ledelse.

Den andre perioden startet med et lite overtak til Stavanger, som det Vålerenga hadde i den første, men når du ikke tar sjansene dine blir du straffa hardt i mange idretter.

Først utliknet Mathis Olimb, etter en lekker pasning fra rekkekamerat Mika Partanen, før den canadiske måljegeren Dostie lurte inn sitt andre mål for dagen bak Oilers-keeper Holm.

Tobias Breivold
Vålerenga-keeper Tobias Breivold ble den store helten i seieren over Stavanger Oilers lørdag.

Den siste perioden startet med et skikkelig hjemmetrykk mot Tobias Breivold i Vålerenga-buret, men "Tuben" var kald og bestemte seg for å stenge buret for kveden.

Spesielt dårlig vil nok Oilers-spiller Martin Gran sove når han tenker på sine møter med Breivold lørdag. Tre ganger hadde den tidligere Lillehammer-spilleren muligheten alene med Breivold. Like mange ganger reddet oslogutten.

Dermed klarte ikke gutta fra Rogaland å slå tlibake som de hadde håpet, og iskrigerne kunne reise hjem til hovedstaden med alle tre poenga i bagasjen.

– Vi er med å kjempe i toppen

Til tross for en litt tung tid på isen for gutta i kongeblått generelt de siste ukene, er ikke sportssjef Anders Myrvold spesielt interessert i å snakke ned prestasjonen gutta hans har stått for så langt denne sesongen.

– Målet vårt før sesongen var å være med å kjempe i toppen. Der er vi i dag, og det skal vi også være når status gjøres opp i sluttspillet, sier han til VårtOslo.

Vålerenga hockeys lederteam 2023/24.
Assistentrener Mats Trygg, hovedtrener Fredrik Andersson og sportssjef Anders Myrvold har neppe penger til å forsterke Vålerenga-laget fram mot vårens hockeysluttspill.

Den tidligere NHL-proffen, som ble ansatt som sportssjef før sesongen, mener den gode perioden før jul kanskje ga et litt feil bilde av hvor gode iskrigerne egentlig var på det tidspunktet.

– Det er jo ikke sånn at vi utklasset lagene vi møtte da heller, men det viktige var at vi vant kampene våre, selv om det ofte bare var med små marginer, mener Myrvold.

– Pengene er ikke der

Etter å ha ledet serien med god margin ned til Storhamar, er nå situasjonen mellom de to erkerivalene snudd på hodet. Med åtte kamper igjen å spille ligger Oslos stolthet, med en kamp mindre spilt enn gutta fra Hamar, 16 poeng bak på tabellen.

Dermed er det mye som tyder på at det kan være aktuelt å hente inn forsterkninger for østkantklubben, om de skulle ha noen som helst mulighet til å kjempe om kongepokalen senere i vår.

– Vi ser på markedet for å forbedre oss hele tiden. Spillerne for å klare det finnes der ute, men pengene for å få på plass noen forsterkninger er det verre med. De finnes rett og slett ikke, innrømmer Anders Myrvold.

Anders Myrvold og Markus Søberg
Magnus Søberg kan være den siste spilleren sportssjef Anders Myrvold hentet til Vålerenga hockey denne sesongen.

Selv om han medgir at det kanskje finnes enkeltspersoner rundt klubben som kunne tenke seg å finansiere en overgang, mener han det neppe kommer til å skje noe store ting på spillermarkedet før sluttspillet tar til i mars.

– Vi må nok innse at vi får klare oss med de spillerne vi allerede har i klubben. Jeg har god tro på at dagens lag virkelig skal kjempe om "bøtta" i år, understreker sportssjefen.

Fornøyd med sommeren

I sosiale medier har sommerens signeringer på Jordal stadig vært et tema, og mange supportere har vært alt annet enn fornøyde med hvilke spillere som er hentet inn. Siden den gang har et par av spillerne, Johan Eriksson og Kåre Benjamin Byrkjeland, forsvunnet ut av troppen, mens Alex Dostie og senest Magnus Søberg er hentet inn.

Selv sier sportssjef Myrvold seg fornøyd med sommerens signeringer.

Oslo 20231019. Vålerengas Christopher Bengtsson etter skåring under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stjernen på Jordal Amfi.
Svenske Christopher Bengtssons opptredninger i kongeblå drakt har gledet sportssjef Anders Myrvold.

– Det er ikke bare hvilke spillere vi har hentet inn, men like viktig er det at vi fikk viktige spillere som Kalle Ekelund og Jørgen Karterud til å forlenge kontraktene sine, mener han.

Når det gjelder spørsmålet om klubben har funnet den virkelige stjernesenteren de var på leting etter før sesongen, mener Myrvold at både Dostie og svenske Christopher Bengtsson har prestert bra for gutta i kongeblått.

Kampfakta

Stavanger Oilers - Vålerenga = 3 - 2 (2-1,0-2,0-0)

DNB Arena

4250 tilskuere

Hoveddommere: Roy Stian Hansen / Petter Bjerkan Bakken

1.per: 0-1 (04.06) Alex Dostie (Stian Solberg / Mathis Olimb) 1-1 (10.53) Dan Kissel 2-1 (12.51) Greg Mauldin (Patrick Ulriksen)

2.per: 2-2 (20.57) Mathis Olimb (Mika Partanen / Dostie) 2-3 Dostie (Tommi Taimi / Olimb)

3.per: Ingen

Utvisninger: STV: 2x2min VIF: 2x2min, 1x5 og 1x20min

Vålerengas beste spiller - Tobias Breivold

Powered by Labrador CMS