Palestina-aktivistene har låst seg med lenker, lim og låser til Stortingets gjerdet.
Palestina-aktivistene låste seg med lenker, lim og låser til Stortingets gjerdet.

Lenket, limte og låste seg fast til gjerdet – politiet måtte til med verktøy for å tvangsfjerne

En gruppe aktivister fra Aksjonsgruppa for Palestina samlet seg utenfor Stortinget fredag morgen og fikk raskt pålegg av politiet om å fjerne seg.

Publisert

Politiet meldte tidlig fredag formiddag at de var til stede utenfor Stortinget i forbindelse med demonstrasjonen for Palestina. 

Det var totalt omtrent førti demonstranter på stedet. Noen av dem blokkerte hovedinngangen og fikk derfor pålegg om å fjerne seg derfra, opplyste Oslo-politiet.

– Vi stenger hovedinngang og inngangen fra Akersgata inntil vi blir arrestert eller tvangsfjernet av politiet, opplyste talspersoner fra Aksjonsgruppa for Palestina i en pressemelding.

Klare krav

Aksjonsgruppa påpeker at norske våpen i det pågående folkemordet, investeringer i okkuperte områder og import av varer produsert på stjålet land strider med internasjonale lover. 

Det strider også med det etiske og moralske ansvaret Norge har etter anerkjennelsen av Palestina som egen stat, fortsetter de.

Aktivistene krever at: 

1. Oljefondet trekker sine investeringer ut av okkuperte områder på samme måte som de gjorde med Ukraina

2. Oljefondet ut av selskaper som forsyner våpen til Israel. 

3. Sluttbrukerklausul på Norsk våpeneksport. 

– Vil bli innbrakt

– Det er cirka ti personer som ikke har fulgt pålegget om å fjerne seg fra Løvebakken og vil bli innbrakt. Noen av disse er lenket fast og må frigjøres, meldte politiet noe senere.

– Åtte personer totalt er innbrakt. Det er fortsatt noen demonstranter utenfor Stortinget, men disse blokkerer ikke hovedinngangen, opplyste politiet like etter klokken ti.

Video Aksjonsgruppa for Palestina selv har delt i sosiale medier viser at politiet måtte til med kraftig verktøy for å få de fastlåste aksjonistene, som ble iført vernebriller i prosessen, fjernet.

Powered by Labrador CMS