Illustrasjon: Helse sør-øst
Slik ser Helse sør-øst for seg at nye Rikshospitalet blir seende ut ved åpning i 2031.

Statlig reguleringsplan klar: Grønt lys for byggestart på Aker sykehus og Rikshospitalet

Helse sør-øst kan nå fortsette med utviklingen av Nye Oslo universitetssykehus. Statlig reguleringsplan ble vedtatt i dag. Det betyr at nedleggelse av Ullevål sykehus har rykket ytterligere ett steg nærmere en realitet.

Publisert

Kommunal- og distriktsdepartementet vedtok tirsdag en statlig reguleringsplan for nye bygg på Aker og Rikshospitalet. Det betyr at Helse sør-øst kan fortsette utviklingen av Nye Oslo universitetssykehus.

— Dette er en viktig beslutning, ikke bare for Oslo, men for hele regionen og landet, sier administrerende direktør i Helse sør-øst RHF Terje Rootwelt i en pressemelding.

Settes i drift i 2031

— Gamle bygg må erstattes, funksjoner må samles og vi må sikre god nok kapasitet til å møte den kommende befolkningsveksten, sier Rootwelt.

Det ferdige sykehuset vil bestå av seks bygg. I tillegg til Nye Aker og Nye Rikshospitalet, bygges det også et spesialisert kreftsykehus på Radiumhospitalet.

Når utbyggingen er ferdig vil ikke lenger Ullevål sykehus eksistere. Hva som skjer med tomta er foreløpig ikke klart.

Nye Rikshospitalet skal etter planen settes i drift i 2031. Med en stor, ny bygningsmasse.

Her er Helse sør-østs plan å samle regionale og nasjonale funksjoner og samtidig gi lokalsykehustilbud for om lag 200.000 pasienter.

Også Nye Aker settes etter planen i drift i 2031. Her skal det bygges et stort akuttsykehus. Dette skal være lokalsykehus for flere av Oslos bydeler.

På Aker samles også det meste av sykehusets behandling innen psykisk helse og avhengighet.

Powered by Labrador CMS