Bjørg Sandkjær
Oslo Senterparti om Hurdalsplattformen: - Vi fikk gjennomslag for en tryggere by.

Oslo Senterparti: Vant satsing på ungdomsfengsler, tapte Ullevål sykehus og fikk skrotet drosjereformen

– Vi fikk ikke gjennomslag for å bevare sykehuset på Ullevål, men fikk opprettet et exit-program for gjengkriminelle og ekstremister, sier Oslos Senterparti-leder, Bjørg Sandkjær.

Publisert

Senterparti-lederen i Oslo, Bjørg Sandkjær, trekker frem flere eksempler på den nye politiske retningen: skroting av de borgerliges drosjereform, et daglig skolemåltid, styrkede områdesatsinger, redusert makspris i barnehager og gratis tannhelsebehandling for de mellom 19 og 21 år og halv pris for de mellom 22 og 25 år.

Styrker ungdomsfengslene

I Hurdalsplattformen går AP og SP inn for å opprette et exit-program for gjengkriminelle og ekstremister og opprette en egen innsats mot organisert kriminalitet. Partiene ønsker en slutt på at ungdom under 18 år soner i ordinære fengsel, men vil samtidig styrke de såkalte ungdomsenhetene, altså egne fengsel for barn under 18 år.

– Vi har dessverre sett en rekke hendelser før og etter valget som har understreket behovet for å gjøre Oslo til en tryggere by, sier Bjørg Sandkjær.

Tapte Ullevål sykehus

Oslo Senterparti fikk ikke gjennomslag for å bevare sykehuset på Ullevål.

– Vi mener den beste løsningen var å bevare Ullevål sykehus. Det fikk vi ikke gjennomslag for, men vi har fått slått fast at hele Groruddalen skal få Aker sykehus som lokalsykehus så raskt som mulig. Dermed skal vi så fort som mulig få slutt på usikkerheten mange i Groruddalen har kjent på, sier Sandkjær.

Powered by Labrador CMS