Frode Jacobsen (Ap) møtte tirsdag sykehusdemonstranter i Rådhusets borggård. Foto: Privat

Ap har i en årrekke krevd økt behandlingskapasitet og at Aker må bygges opp som lokalsykehus

Når det sås tvil om sykehusplanene vi nå ser, har Oslo Frp til min store overraskelse forsøkt å legge skylden på det rødgrønne byrådet. Sannheten er at det er regjeringen og helseministeren som har ansvaret.

Publisert

Et trygt og alltid beredt sykehustilbud til Oslos stadig voksende befolkning er Arbeiderpartiets viktigste budskap i dag.

Vi er bekymret for hvorvidt Helse Sørøst og Oslo universitetssykehus har skjønt med hvilken fart byen vår vokser. Vi blir flere, vi lever lenger, vi har ulik helse og vi har ulike behov. Det må Helse Sørøst ta innover seg når de planlegger og bygger for fremtiden.

Det vi leser og hører er ikke godt nok, og vi blir forbanna når det skapes ny usikkerhet. Kapasiteten bygges ikke opp raskt nok, og vi risikerer at Oslos befolkning ikke har et godt nok tilbud om få år. Derfor har Oslo Arbeiderparti i mange år stått på barrikadene for et nytt Aker sykehus.

Arbeiderpartiet skyr ingen sykehusdebatt

Fordi vi trenger et nytt lokalsykehus. Et stort akuttsykehus med et tilbud av første klasse. Der du har en seng når du trenger det. Uansett hvem du er. Vi forventer intet mindre av de som skal sørge for at vi har nok sengeplasser og dyktige folk på jobb.

Når det sås tvil om planene vi nå ser, har Oslo Frp til min store overraskelse forsøkt å legge skylden på Ap/SV/MDG-byrådet for dagens situasjon. Sannheten er at det er regjeringen og helseministeren som har ansvaret. Det er dit demonstrasjonstoget må gå. En regjering og et departement som styres av Frp og Høyre. Til Høyres Bent Høie og FrPs Åse Michaelsen i helsedepartementet.

Arbeiderpartiet skyr ingen sykehusdebatt og har i en årrekke ropt høyt og tydelig at behandlingskapasiteten må økes og at Aker må bygge sopp som lokalsykehus.

Vi må gi regjeringen marsjordre

Da må vi ikke trenere Aker, vi må stå sammen om at det skal bli sykehussenger og operasjonssaler der. Da må vi ikke kaste bort tid og ressurser på flere utredninger, vi må bygge. Da må vi rette oppmerksomheten mot de som skal bevilge penger og de som skal gi marsjordren – nemlig storting og regjering.

Vi vil oppfordre alle gode krefter om å jobbe opp mot partiene i regjering og Stortinget. Det er sånn vi kan gjøre det bedre for Oslos innbyggere. Ikke ved å plassere ansvaret på kommunen som allerede har vært tydelige i sin beskjed.

Det er oss i Oslo dette handler om

Oslo Arbeiderparti er klinkende klare om hva vi forventer:

  • Det kan ikke være sånn at sykehusene bruker kortere liggetid, og sender syke og sårbare pasienter tilbake til kommunen, for å få sykehusbudsjettene til å gå opp. Pasienter som skrives ut må ha et godt og kvalifisert tilbud hos bydelen, og samtidig er det helt avgjørende at sykehus og bydel samarbeider godt og sikrer gode pasientforløp.
  • Behandlingskapasiteten må økes, den må dimensjoneres riktig, og den må finansieres tilstrekkelig. Det koster å drive gode sykehus. Det må lønne seg for sykehusene å hjelpe bydelene i Oslo med gode overganger, og hindre at pasienter blir lagt inn på nytt.
  • Helseministeren og helseforetakene må garantere at vi får et tilstrekkelig godt sykehustilbud til Oslos innbyggere. For det er vi som bor i denne byen dette handler om. Og at vi alle skal ha trygghet for at vi har et godt og trygt lokalsykehus å komme til når vi trenger det.
Powered by Labrador CMS