Roger Dehlin (t.v.), leder av Fagforbundet Oslo, og Per Egil Johansen, leder av LO Kommune Oslo foran Oslo rådhus.
Roger Dehlin (t.v.), leder av Fagforbundet Oslo, og Per Egil Johansen, leder av LO Kommune Oslo foran Oslo rådhus.

Historisk høyt! Alle ansatte i Oslo kommune får minst 32 600 i lønnstillegg

Alle forbundene har kommet til enighet i lønnsoppgjøret med Oslo kommune. Resultatet er et historisk høyt lønnstillegg. — Jeg er fornøyd med at vi har kommet til enighet, sier Roger Dehlin, leder av Fagforbundet Oslo.

Publisert

Søndag kom alle forbundene – LO Kommune Oslo, Unio, YS og Akademikerne – til enighet i lønnsoppgjøret med Oslo kommune.

— Vi er alle enige og har undertegnet en hovedsammenslutning for få minutter siden, sa forhandlingsleder fra Unio Therese Thyness Fegerhaug til NTB ved 18-tiden søndag.

Dermed var alle oppgjørene i kommune og stat i havn i god tid før forhandlingsfristen natt til 1. mai.

— Viktig å sikre en solidarisk profil

Enighetene i lønnsoppgjøret resulterer i at alle ansatte i kommunen får minst 32 600 kroner i kronetillegg.

— Dette er et historisk høyt tillegg i et mellomoppgjør og gir en lønnsvekst for alle medlemmen vårene i Oslo kommune, forteller en fornøyd Roger Dehlin, leder av Fagforbundet Oslo, til Fagforbundets hjemmesider.

— Det er selvfølgelig ikke alle deler av avtalen vi er like fornøyde med, men helheten gjør at vi har kommet til enighet. Det har vært viktig for oss å sikre en solidarisk profil, og med en tydelig lavlønnsprofil er dette noe vi kan leve med, sier Dehlin videre.

Unio Oslo ved Bård Eirik Ruud og Therese Thyness Fagerhaug signerer avtalen med Oslo kommune. Knut Kvamsdahl til venstre og Harald Nævdahl fra Oslo kommune.
Unio Oslo ved Bård Eirik Ruud og Therese Thyness Fagerhaug signerer avtalen med Oslo kommune. Knut Kvamsdahl til venstre og Harald Nævdahl fra Oslo kommune.

De som har opp til lønnstrinn 35 og tjener inntil kr. 541.800, får et tillegg på kr. 32.600. De som har lønnstrinn 36 og høyere får en økning på 6 prosent.

Til sammen utgjør dette en ramme på 5,4 prosent, som er høyere enn rammen for frontfaget på 5,2 prosent.

— Fornøyd med at vi har kommet til enighet

Lønnsoppgjøret i staten ble ferdig fredag, og lørdag ble det enighet i kommunesektoren. Siden Oslo kommune er et eget tariffområde utenfor kommunesektoren, kom enighetene i havn søndag ettermiddag.

Partene har blitt enige om en ramme som skal tette mindrelønnsutviklingen som kommunal sektor har opplevd de siste oppgjørene.

— Vi har fått en avtale som sikrer et kronetillegg på 32 600 til alle. Jeg er fornøyd med at vi har kommet til enighet, men det har vært et vanskelig klima mellom enkelte av sammenslutningene, fortsetter Roger Dehlin.

Lønnsøkningen har virkningsdato fra 1. mai 2023.

Powered by Labrador CMS