Vålerenga-spillerne jubler for semifinaleplass etter å ha slått Stabæk 2-1 på bortebane onsdag kveld.

Vålerenga-damene på vei mot sin andre cupfinale på to år. — Gi oss Lillestrøm i finalen, sier de

— Det var deilig med en sier her. Det er alltid gøy å slå LSK, og tapet i cupfinalen i fjor gjør det ikke mindre morsomt, sier midtbanegeneral Sigrid Heien Hansen.

Ikke bare har Vålerenga-spillerne muligheten til å vinne seriegull. De kan også ta med seg norgesmesterskapet. I veien for lagets første kongepokal noen gang, stod tre kamper før kveldens kvartfinalemøte borte mot Stabæk på Nadderud.

En 2-1-seier over Stabæk på Nadderud stadion gjør at VIF-spillerne kjenner lukta av en "dobbel gullmedalje" i årets sesong.

— Jeg synes vi gjør en god kamp og vi gjør det vi kommer for, sier Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen etter kampen.

Drømmer om revansje mot Lillestrøm

Som scorer av det som kanskje vil bli stående som årets mål i norsk kvinnefotball, var midtbanegeneral Sigrid Heien Hansen minst like fornøyd som sjefen selv.

— Det var deilig med en sier her, men det ble like hardt som jeg hadde forventa. Stabæk er et godt lag og ga oss god motstand, sier hun.

Nå håper hun på revansje for fjorårets cupfinale-tap mot erkerival Lillestrøm.

— Det er alltid gøy å slå LSK, og tapet i cupfinalen i fjor gjør det ikke mindre morsomt, sier hun.

Hvilte viktige spillere

Etter lørdagens tap i byderbyet mot Lyn varslet Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen at han mente serien var viktigere enn cupen, og at han dermed kunne finne på å spare spillere i onsdagens kvartfinale. Han gjorde også seks endringer fra start på laget som tapte mot Lyn.

— Vi starter veldig bra, men så blir vi litt passive ut over i den første omgangen. Dette måtte vi justere litt på i pausen, sier den danske suksesstreneren.

Etter onsdagens seier i kvartfinalen i NM mot Stabæk, drømmer VIF-kaptein Sherida Spitse om cupfinale mot erkerival Lillestrøm.

Og endringer gjorde dansken. Inn i pausen kom blant annet den danske landslagsstopperen Stine Ballisager Pedersen og hennes landslagskollega Janni Thomsen. I tillegg la han om til tre spillere i forsvar.

— Dette viser bare hvor sterk stall oslolaget har, sa NRKs ekspertkommentator Morten Morisbak Skjønsberg under statskanalens direktesending fra Nadderud stadion.

Kan bli drømmefinale

Trekningen rett etter onsdagens kvartfinale ble en drømmetrekning. Både Vålerenga og Lillestrøm fikk hjemmekamper i semifinalen mot henholdsvis vinneren av kampen mellom Arna Bjørnar og Avaldsnes og Sandviken. Dermed kan det ligge til rette for en ønskereprise på fjorårets cupfinale, der LSK slo Vålerenga 5-1.

— Dette var en god trekning. Vi har veldig lyst til å få en reprise av kampen i fjor, men selvfølgelig ikke av resultatet, sier VIF-kaptein Sherida Spitse til NRK.

Semifinalen spilles 25. november. Hvilket lag av Avaldsnes og Arna Bjørnar som blir Vålerengas motstander avgjøres før helgen. Dette skyldes at Arna Bjørnar har lagt inn en protest etter en dommertabbe på kvartfinalen, der Avaladsnes vant 1-0 på tirsdag.

Snytt for straffe

Kampen kunne fått en kjempeåpning for spillerne fra østkanten. Etter bare ett minutt blir Sigrid Heien Hansen felt innenfor sekstenmeteren, da hun blir klemt mellom to Stabæk-spillere. Dommer Henrikke Holm Nervik vinket derimot spillet videre, men TV-bildene viste at dommeren skulle ha blåst for straffespark.

— En stor og klar feil fra dommeren, mente NRKs ekspertkommentator Morisbak Skjønsberg.

Toppscorer Ajara Njoya ga Vålerenga en tidlig ledelse mot Stabæk i onsdagens siste kvartfinale for kvinner.

Etter syv minutter skulle derimot dommerfeilen være glemt, og hovedstadslaget ta en fortjent ledelse. Etter litt klabb og babb inne i hjemmelagets sekstenmeter trer midtstopper Maruschka Waldus igjennom toppscorer Ajara Njoya, som kaldt setter ballen i keepers lengste hjørne.

To sene mål

Derfra og ut var den første omgangen ingen stor forestilling, men gjestene fra hovedstaden hadde et lite overtak. De siste ti minuttene yppet hjemmelaget seg noe, og med ti minutter igjen av omgangen skulle hjemmelaget få en heldig utligning. En dårlig klarering fra C.J Bott havnet hos hjemmelagets Justine Kielland på et par og tjue meter. Skuddet er ikke all verden, men treffer Vålerengas midtstopper Ingibjörg Sigurdardottir og setter keeper helt ut av spill.

— Vi slipper Stabæk litt for mye til mot slutten av omgangen og målet deres er litt heldig, sa VIF-kaptein Spitse til NRK da lagene gikk til pause.

Sigrid Heien Hansen vartet opp med det som kanskje blir sesongens mål onsdag kveld.

Men bortelaget var ikke satt sjakkmatt etter scoringen. Seks minutter senere scorer de ut av ingenting. Fra 25 meter smeller midtbanegeneral Sigrid Heien Hansen til og får drømmetreff. Ballen går i en perfekt bue og havner helt oppe i krysset, helt utagbart for Stabæks unge keeper Sunniva Skoglund.

Dermed var bortelaget igjen foran og kunne gå til pause med en fortjent ledelse.

Redning på strek

De første 45 minuttene viste at forskjellen på lagene, med tanke på divisjonsforskjellen, var mindre enn hva man kunne tro før kampen startet. Etter bare tre minutter av den andre omgangen var Stabæk nære ved å få en utligning. En corner heades mot mål fra landslagsspiller Melissa Bjånesøy, men på målstreken står en Vålerenga-spiller og får ballen unna.

Etter det tidlige skremmeskuddet fra hjemmelaget, ble det andre omgangen på mange måter et stort gjesp. Ingen av lagene maktet å få noe stort spillemessig overtak, og ingen skapte heller de store sjansene. På mange måter virket det som gjestene fra Toppserien var mer enn fornøyd med å slå laget fra førstedivisjon med ett mål.

Dermed kunne gjestene fra Oslos østkant ta seieren med seg hjem tilbake til Valle Hovin. Nå står det bare én motstander i veien for den andre cupfinalen på like mange år for VIF-damene.