Venstres gruppeleder i bystyret, Hallstein Bjercke, mener det burde vært utvist større skjønn ved utkastelsen av Jama-familien.
Venstres gruppeleder i bystyret, Hallstein Bjercke, mener det burde vært utvist større skjønn ved utkastelsen av Jama-familien.

Venstre og Rødt vil oppheve omstridt utkastelsessak på Tøyen

Oslo kommune har fått sterk kritikk etter at en familie på sju ble kastet ut av en kommunal bolig i forrige uke. Venstre og Rødt krever vedtaket opphevet.

Publisert

En familie på sju ble i forrige uke kastet ut av den kommunale leiligheten som de har bodd i de siste ti årene. Bakgrunnen er at familiefaren har tjent 15.000 kroner mer enn grensen for å ha rett på en slik bolig.

– Uansett om formalitetene er noen millimeter eller centimeter på feil side i regelverket, så skal det utvises et skjønn og humanitet, og i denne saken ser vi ikke at det er gjort det, sier gruppeleder Hallstein Bjercke i Oslo Venstre til TV 2 og får støtte av Rødt.

Tidligere har Aina Stenersen (Frp), som leder kommunens helse- og sosialutvalg, varslet at hun vil ta opp saken i bystyret. I tillegg vil ordfører Marianne Borgen (SV) ha en full gjennomgang av regelverket for kommunale boliger

Har fulgt reglene

Gamle Oslos bydelsdirektør Tore Olsen Pran har sagt til VårtOslo at bydel Gamle Oslo har fulgt retningslinjene de har fått fra byrådet i denne saken.

— Vi har gjort en helhetlig vurdering av familiens situasjon, og tatt hensyn til at det er en barnefamilie. Likevel har vi vurdert det slik at familien ikke tilfredsstiller kravene til kommunal bolig, sier bydelsdirektør Tore Olsen Pran.

— Vi har vært i dialog med familien over lengre tid, og tilbudt familien hjelp til å finne annen bolig. Saken har også vært behandlet i Oslo kommunes klagenemd og bydelen har fått støtte der for vår vurdering. Klagenemnden behandlet saken i fjor sommer. Familien har vært kjent med vedtaket i lang tid og har hatt rimelig tid til å søke seg annen bolig, sier Pran til VårtOslo.

Powered by Labrador CMS