Forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio er skuffet over kjennelsen, men ikke overrasket over kjennelsen fra Rikslønnsnemnda.
Forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio er skuffet over kjennelsen, men ikke overrasket over kjennelsen fra Rikslønnsnemnda.

Streikende i Oslo fikk ikke mer i lønn fra Rikslønnsnemnda

Unios medlemmer i Oslo får det samme som andre i offentlig sektor. Det har Rikslønnsnemnda bestemt etter behandlingen av årets lønnsoppgjør for Unio i Oslo.

Publisert

Forhandlingsleder for Unio Oslo kommune, Aina Skjefstad Andersen, sier i en pressemelding at hun er skuffet over kjennelsen, men samtidig ikke overrasket.

— Vi så det samme da nemnda behandlet oppgjøret for KS i forrige uke. Heller ikke der nådde man fram. Erfaringsmessig er det dessverre lite å hente når et oppgjør først havner hos nemnda, sier forhandlingslederen.

Endte med tvungen lønnsnemnd

Streiken i Oslo kommune startet 28. mai og omfattet blant annet fagorganiserte i Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Norsk Fysioterapeutforbund og Forskerforbundet.

7. juni ble streiken avsluttet med tvungen lønnsnemnd fordi liv og helse ifølge Arbeids- og sosialdepartementet sto i fare da det var for få sykepleiere på jobb i hjemmetjenesten i Nordre Aker bydel.

Rikslønnsnemnda har nå fastsatt lønnstilleggene for Unios grupper i Oslo kommune, samt sluttført resultatet i årets mellomoppgjør.

Powered by Labrador CMS